Foto: Shutterstock
Sātīga un aromātiska laša zupa ar fenheli un olu.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
laša atgriezumi (galva, aste, spuras, muguras asaka)3 gab.burkāni3 gab.kartupeļi1 gab.fenhelis3 gab.sīpoli sāls1 TKpipari graudos3 gab.lauru lapas skābs krējums2 gab.vārītas olas zaļumi

Sagatavošana

1

Lasim notīra zvīņas. Ja nav pieejams speciāls verķis zvīņu tīrīšanai, vislabāk zivis atzvīņot ar dakšiņas palīdzību.Lasim nogriež galvu, asti, visas spuras (griežot spuras, to dara visnotaļ dāsni, lai zupai tiktu arī kaut kas no gaļas).Izgriež muguras asaku, iegūstot divas smukas filejas, kuras izmantot citiem mērķiem (skatīt Cāļa Virtuves receptes). Mugurkaulu sagriež gabalos.

2

Katlā uzvāra ~ 2,5 l ūdens. Verdošā ūdenī liek laša galvu, spuras, muguras gabalus.Uzvāra, kārtīgi noputo.

3

Pēc tam pievieno nomizotus veselus sīpolus, tējkaroti piparu graudu, trīs lauru lapas, sāli pēc garšas. Samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 15 minūtes.

4

Notīra un sasmalcina dārzeņus – burkānus salmiņos, kartupeļus – kubiņos. Fenheli pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlēs.

5

Kad lasis izvārījies, lasi izņem no zupas, nedaudz atdzesē un atkaulo. Buljonu nokāš.

6

Šķidrumā liek sagatavotos dārzeņus, vāra, kamēr tie mīksti. Nogaršo, vai nepieciešama vēl sāls.Kamēr dārzeņi vārās, atdala no asakām laša gaļu.

7

Noskalo un nosusina zaļumus, sasmalcina. Ar siltu ūdeni izsildītā zupas terīnē liek laša gaļu, pārlej zupu.

8

Pasniedzot pievieno pāris vārītas olas daiviņas un zaļumus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!