
Loading...
Sastāvdaļas
laša atgriezumi (galva, aste, spuras, muguras asaka)
laša atgriezumi (galva, aste, spuras, muguras asaka)3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni3 gab.
3 gab. kartupeļi
kartupeļi1 gab.
1 gab. fenhelis
fenhelis3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli sāls
sāls1 TK
1 TK pipari graudos
pipari graudos3 gab.
3 gab. lauru lapas
lauru lapas skābs krējums
skābs krējumsPasniegšanai:
2 gab.
2 gab. vārītas olas
vārītas olas zaļumi
zaļumiSātīga un aromātiska laša zupa ar fenheli un olu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Lasim nogriež galvu, asti, visas spuras (griežot spuras, to dara visnotaļ dāsni, lai zupai tiktu arī kaut kas no gaļas).
Izgriež muguras asaku, iegūstot divas smukas filejas, kuras izmantot citiem mērķiem (skatīt Cāļa Virtuves receptes). Mugurkaulu sagriež gabalos.
Katlā uzvāra ~ 2,5 l ūdens. Verdošā ūdenī liek laša galvu, spuras, muguras gabalus.
Uzvāra, kārtīgi noputo.
Pēc tam pievieno nomizotus veselus sīpolus, tējkaroti piparu graudu, trīs lauru lapas, sāli pēc garšas.
Samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 15 minūtes.
Notīra un sasmalcina dārzeņus – burkānus salmiņos, kartupeļus – kubiņos.
Fenheli pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlēs.
Kad lasis izvārījies, lasi izņem no zupas, nedaudz atdzesē un atkaulo.
Buljonu nokāš.
Šķidrumā liek sagatavotos dārzeņus, vāra, kamēr tie mīksti. Nogaršo, vai nepieciešama vēl sāls.
Kamēr dārzeņi vārās, atdala no asakām laša gaļu.
Noskalo un nosusina zaļumus, sasmalcina. Ar siltu ūdeni izsildītā zupas terīnē liek laša gaļu, pārlej zupu.
Pasniedzot pievieno pāris vārītas olas daiviņas un zaļumus.
Iesūtīja:
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.