Lasis baltā 'kažociņā' - sātīgi kārtainie salāti
Foto: DELFI
2.7778 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas

Ierasto siļķi "kažokā" pamēģini aizstāt ar mazsālīta laša kārtojumu - viesi būs sajūsmā! Šādu variāciju baudīju zivju restorānā "Nar&Sharab", viesojoties Azerbaidžānā un gara acīm redzu, ka šie salāti var uzsākt uzvaras gājienu arī Latvijas virtuvē.

Smalki sagriež sīpolu un pagatavo marinādi no etiķa, cukura un ūdens. Uz desmit minūtēm sīpolus liek iemarinēties.

Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, noņem mizu un sarīvē. Liek tos kā pirmo kārtu.

Gatavo mērci, sajaucot bezpiedevu jogurtu ar majonēzi. Var pievienot pavisam nedaudz sojas mērces.

Cieti novārītās olas noloba un atdala baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķi tos sarīvē. Kā salātu otro kārtu liek tieši olu baltumus un tad apziež to ar mērci.

Kā trešo kārtu liek mazsālītā laša gabaliņus. Virs tā kārto nosusinātus marinētos sīpolus.

Kā ceturto kārtu liek ledus salāta gabaliņus un olu dzeltenumus. Pārklāj ar mērci.

Virskārtu pārber ar sieru, rotā ar laša gabaliņiem vai sarkanajiem ikriem. Liek ledusskapī vismaz divas stundas savilkties.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form