Lasis baltā 'kažociņā' - sātīgi kārtainie salāti
Foto: DELFI
2.7778 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g mazsālīts lasis
mazsālīts lasis
3 gab.
3 gab. kartupeļi
kartupeļi
3 gab.
3 gab. olas
olas
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
100 g
100 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
50 g
50 g majonēze
majonēze
1 ĒK
1 ĒK etiķis
etiķis
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
1 gab.
1 gab. ledus salāti
ledus salāti
100 g
100 g siers
siers
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ierasto siļķi "kažokā" pamēģini aizstāt ar mazsālīta laša kārtojumu - viesi būs sajūsmā! Šādu variāciju baudīju zivju restorānā "Nar&Sharab", viesojoties Azerbaidžānā un gara acīm redzu, ka šie salāti var uzsākt uzvaras gājienu arī Latvijas virtuvē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriež sīpolu un pagatavo marinādi no etiķa, cukura un ūdens. Uz desmit minūtēm sīpolus liek iemarinēties.

    Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, noņem mizu un sarīvē. Liek tos kā pirmo kārtu.

    Gatavo mērci, sajaucot bezpiedevu jogurtu ar majonēzi. Var pievienot pavisam nedaudz sojas mērces.

    Cieti novārītās olas noloba un atdala baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķi tos sarīvē. Kā salātu otro kārtu liek tieši olu baltumus un tad apziež to ar mērci.

    Kā trešo kārtu liek mazsālītā laša gabaliņus. Virs tā kārto nosusinātus marinētos sīpolus.

    Kā ceturto kārtu liek ledus salāta gabaliņus un olu dzeltenumus. Pārklāj ar mērci.

    Virskārtu pārber ar sieru, rotā ar laša gabaliņiem vai sarkanajiem ikriem. Liek ledusskapī vismaz divas stundas savilkties.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form