Latgales kļockas – leģendārs saldēdiens
Foto: Aina Gatavo
3.7500 8
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīkla
375 g
375 g milti
milti
125 ml
125 ml ūdens
ūdens
125 ml
125 ml piens
piens
50 g
50 g eļļa
eļļa
5 g
5 g sausais raugs
sausais raugs
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
Pildījums
300 g
300 g biezpiens
biezpiens
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
Mērce
500 ml
500 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Citi saldēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Latgales kļockas ir saldēdiens, ko Krāslavas un Aglonas pusē pasniedz visos svētkos. Daudzi šo saldēdienu atceras kā Latgales lielāko gardumu! Īsto garšu droši vien var dabūt tikai Latgalē, tomēr pamēģināt pagatavot vajag, lai kur mēs būtu, vai ne?! Pārāk jau nu gards izklausās un izskatās šis saldēdiens! Latgales kļockas pagatavoja un recepti iesaka Aina Gatavo.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsildām, lai ir silts. Pievienojam raugu un ļaujam tam kādas 10 - 15 min pastāvēt.

    Pa to laiku izsijājam miltus, pievienojam atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.

    Tad pievieno rauga un piena maisījumu.

    Beigās pievieno cukuru un sāli, labi izmīca mīklu, kamēr kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievienot miltus! Labāk rokas nedaudz iesmērēt ar eļļu.

    Tīru trauku iesmērē ar eļļu, tajā liek mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi. Atstāj uz 1 stundu atpūsties.

    Pa to laiku pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olu un cukuru. Labi izmaisa.

    Kad mīkla atpūtusies, to izrullē un izspiež mazus aplīšus. Uz tiem liek biezpiena masu un veido mazus, ieapaļus pīrādziņus.

    Latgales kļockas – leģendārs saldēdiens
    Foto: Aina Gatavo

    Apsmērē ar olu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190° apmēram uz 17-20 min.

    Latgales kļockas – leģendārs saldēdiens
    Foto: Aina Gatavo

    Kad pīrādziņi gatavi, pagatavo mērci. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un uzvāra.

    Pēc tam katliņā pie saldā krējuma mērces, liek visus pīrādziņus un kādas 3 minūtes pasautē ik pa laikam apmaisot. Izslēdz un ļauj savilkties garšām vēl kādas 10 minūtes.

    Pīrādziņus pasniedz siltus kopā ar mērci.

    Lai labi garšo!

    Latgales kļockas – leģendārs saldēdiens
    Foto: Aina Gatavo
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form