Foto: DELFI
Vasaras tomāti, ar sīpolu, sāli un krējumu, klāt vēl jaunie kartupeļi un neko vairāk nevajag, ja nu vienīgi gaileņu mērci. Taču, kamēr to nav, arī šādi izskatās pilna bļoda ar baudu!

Tomātu un gurķu salātiem, kas bagātināti ar sīpolu un dillēm visgardākā man šķiet tieši tā suliņa, kas izveidojas, salātus sajaucot. To varētu liet pudelēs un tirgot!

Taču mēdz gadīties brīži, kad tomāti tikko no siltumnīcas, gurķi, sīpoli un dilles pa taisno no dobes sagriezti, bet krējuma nav! Tā, ka vispār nav! Un nav opcijas aizskriet pakaļ, jo veikals vairāku kilometru attālumā, un galu galā arī darba laiks beidzies.

Šis, protams, izklausās pēc Marijas Antuanetes: "Lai viņi ēd kūkas!", bet tātad – ņemam mīksto fetas sieru! Siers gan tika pirkts kā cietais un bija paredzēts citiem salātiem, bet ķēpīgo, balto masu smērēju uz maizes, jo postā jau nelaidīs! Un, lūk, pienāca arī mīkstās fetas zvaigžņu stunda. Ja pietiekami ilgi maisa salātus, feta pārvēršas krējuma konsistencē! Šiem salātiem nav nepieciešams papildus likt sāli. Feta aizstāj kā krējumu, tā sāli!

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.tomāti3 gab.lauku gurķi1 gab.sarkanais sīpols saujadilles100 gmīkstais fetas siers

Sagatavošana

1

Tomātus, dilles, sīpolus un gurķus sagriež.

2

Bļodā visu sajauc, tad pievieno fetas sieru, visu maisa, līdz siers sajaucas ar dārzeņiem un garšaugiem, radot krējuma konsistenci.

3

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Lai garda vasara!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!