Latvijas vasara ar grieķu piesitienu – izcila ideja, kā klasiskajos salātos aizstāt krējumu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
3 gab.
3 gab. lauku gurķi
lauku gurķi
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1/2 sauja
1/2 sauja dilles
dilles
100 g
100 g mīkstais fetas siers
mīkstais fetas siers
  • Dārzeņu salāti
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras tomāti, ar sīpolu, sāli un krējumu, klāt vēl jaunie kartupeļi un neko vairāk nevajag, ja nu vienīgi gaileņu mērci. Taču, kamēr to nav, arī šādi izskatās pilna bļoda ar baudu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātu un gurķu salātiem, kas bagātināti ar sīpolu un dillēm visgardākā man šķiet tieši tā suliņa, kas izveidojas, salātus sajaucot. To varētu liet pudelēs un tirgot!

    Taču mēdz gadīties brīži, kad tomāti tikko no siltumnīcas, gurķi, sīpoli un dilles pa taisno no dobes sagriezti, bet krējuma nav! Tā, ka vispār nav! Un nav opcijas aizskriet pakaļ, jo veikals vairāku kilometru attālumā, un galu galā arī darba laiks beidzies.

    Šis, protams, izklausās pēc Marijas Antuanetes: "Lai viņi ēd kūkas!", bet tātad – ņemam mīksto fetas sieru! Siers gan tika pirkts kā cietais un bija paredzēts citiem salātiem, bet ķēpīgo, balto masu smērēju uz maizes, jo postā jau nelaidīs! Un, lūk, pienāca arī mīkstās fetas zvaigžņu stunda. Ja pietiekami ilgi maisa salātus, feta pārvēršas krējuma konsistencē! Šiem salātiem nav nepieciešams papildus likt sāli. Feta aizstāj kā krējumu, tā sāli!

    Tomātus, dilles, sīpolus un gurķus sagriež.

    Bļodā visu sajauc, tad pievieno fetas sieru, visu maisa, līdz siers sajaucas ar dārzeņiem un garšaugiem, radot krējuma konsistenci.

    Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

    Lai garda vasara!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form