Lauku burgers režisora gaumē
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. burgera maizītes
burgera maizītes
20 gab.
20 gab. plānas siera šķēlītes
plānas siera šķēlītes
5 gab.
5 gab. tomāti
tomāti
5 gab.
5 gab. marinēti gurķi
marinēti gurķi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas salātlapas
salātlapas
Burgera kotlete
700 g
700 g liellopu gaļa
liellopu gaļa
400 g
400 g cūkgaļa
cūkgaļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
6 gab.
6 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Burgera mērce
150 ml
150 ml majonēze
majonēze
150 ml
150 ml skābais krējums
skābais krējums
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Burgers vienmēr ir laba doma – kā laukos, tā pilsētā. Uz grila vai pannas, nedēļas nogalē vai darbdienas vakarā. Vienalga vai tas būs vienkāršs vai izsmalcināts burgers, tas jāēd turot ar abām rokām, nesatraucoties par nošmulētām rokām un vaigiem. Tas vienkārši piederas pie burgera baudīšanas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Willa Teātris" režisors un aktieris Varis Pinķis savus lauku burgerus gatavo jau vairākus gadus. Tie ir neatņemama vasaras svinēšanas daļa. Un to, ka vasara ir jāsvin un maksimāli jābauda, režisors ir pārliecināts. Grilam dzīvība lauku mājās tiek atgriezta reizē ar pirmajām patiesi siltajām pavasara dienām. Sezonas noslēgumu grils piedzīvo atvasaras dienās. Un visbiežāk kā atklāšanā, tā noslēgumā uz grila top burgeri sezonu piedzīvo atvasaras dienās.

    Arī es, kā tautas pasakās stāsta "tajos svētkos biju un pie galda sēdēju" un arī burgeri dabūju! Gardi bezgala! Sulīga kotlete, pikanta mērcīte ar diļļu noti un pati pēc savas izvēles varu krāmēt starp maizēm visu, ko gribu, arī dubulto sieru un tomātus.

    Taujāts par recepti, Varis nosmej un saka, ka viss ir uz izjūtu. Galvenais, lai ir vajadzīgās sastāvdaļas un tad jau atliek tikai improvizācija. Pēc vairākkārtējiem lūgumiem tomēr izdodas iegūt burgera gaļas recepti. Pārejais patiešām ir tīra improvizācija, jo režisora lauku burgerus katrs būvē pats. Kāds grib vairāk mērces, cits marinētus gurķus, bet kāds cits kategoriski no tiem atsakās. Skaidrs, ka bērni savā burgerī apies salātlapas, ko viņu mammas labprāt liks starp gaļu un siera šķēli.

    Kāpēc lauku burgeris? Skaidra lieta – tapis laukos, dāsni bagātināts ar dillēm un mērcē ir krējums un majonēze!

    Burgeris ir patiesi lieliska ideja jebkuram pasākumam, jo garšo kā maziem, tā lieliem un pieļauj variācijas receptē.

    Pagatavo mērci burgeriem! Majonēzi un skābo krējumu sajauc ar smalki sakapātām dillēm un izspiestām ķiploka daiviņām. Noliek vēsumā!

    Smalki sakapā sīpolus un saspiež ķiplokus.

    Pagatavo burgeru gaļu! Malto gaļu samīca kopā ar sīpoliem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Pievieno olu un visu sirsnīgi mīca un klapē vismaz 5 minūtes.

    No maltās gaļas masas izveido desmit plakanas kotletes un pēc izjūtas cep uz grila līdz gatavs. Svarīgi, ka burgera gaļa vidū nav jēla, jo masai pievienota arī cūkgaļa, ko svarīgi kārtīgi izcept!

    Uz galda vai citas virsmas sakārto visu burgera būvniecībai nepieciešamo: sagriež ripiņās sīpolus, marinētos gurķus un tomātus, nomazgā un nosusina salātus. Saliek siera šķēles – vislabāk pirkt tieši burgeriem paredzēto sieru – tur parasti katrs siers ir iesaiņots atsevišķi, vajadzīgā plānumā. Vislabāk der Čederas siers, jo tas labi kūst .

    Kad burgeri izcepti tos liek lielā bļodā un, ja vēlas, tad uzgrillē arī burgera maizītes.
    Tālāk katrs kļūst par burgera arhitektu un būvē savu visgardāko burgeri!

    Burgerus pēc saviem ieskatiem drīkst papildināt kā ar sīpolu marmelādi, tā ar ceptu olu. Var pa virsu kārtot kā ceptas gailenes, tā kāpostu salātus.

    Katram savu burgeru! Lai labi būvējas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form