Lazanja ar rikotu un tomātiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
7 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.

Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku. Apcepina. Tad pievieno malto gaļu. Kad gaļa apcepusies pievieno burkānu, lauru lapas, krustnagliņas, timiānu un tomātus. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

Uzliek vāku un uz mazas sutina pusotru stundu ik pa laikam apmaisot. Mērce būs palikusi biezāka, kam nepatīk tie maltas gaļas gabaliņi, var visu sablenderēt. Mums patīk ar visiem gabaliem. Tagad mērcei pievieno tomātu pastu, pagaršo vai neprasās vēl kāda garšviela un uz lēnas uguns pasutina vēl minūtes 15.

Uzvāra sālsūdenī lazanjas plāksnes. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz nokāš (tas lai neliptu).

Lielu cepamo trauku iesmērē ar sviestu, klāj lazanjas plāksnes, tad mērci, var vēl pa virsu uzlikt apceptas itāļu desiņas smalki sagrieztas.

Tad paber pētersīļus un atkal liek plāksnes, tad riccota sieru, tad mērci, mazliet mozarela sieru un pētersīļus. Visu atkārto no sākuma. Man sanāk kādas 3x visu to klāšanu atkārtot.

Virsējā kārta ir lazanjas plāksnes labi apkaisītas ar parmezana vai romano sieru.

Cep uz kādiem 180*C apmēram 30 minūtes vai kamēr lazanja ir iebrūna un mērce pa vidu burbuļo. Sanāk 7 lielas porcijas.

Iesūtīja: Stiba

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form