Lazanja ar rikotu un tomātiem
Foto: Shutterstock
4.3333 3
7 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
0.5 kg
0.5 kg malta gaļa
malta gaļa
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
2 gab.
2 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
1 gab.
1 gab. liela bundža itāļu plūmju tomāti(bez mizas)
liela bundža itāļu plūmju tomāti(bez mizas)
1 gab.
1 gab. maza bundžiņa tomātu pastas
maza bundžiņa tomātu pastas
 
lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
0.25 tase
0.25 tase sagriezti pētersīļi
sagriezti pētersīļi
250 g
250 g ricotta siers ( ja nav lieku biezpienu)
ricotta siers ( ja nav lieku biezpienu)
300 g
300 g mocarella siers (esmu likusi arī parastu kāds ir mājās)
mocarella siers (esmu likusi arī parastu kāds ir mājās)
 
rīvēts parmezana vai romano siers
rīvēts parmezana vai romano siers
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku. Apcepina. Tad pievieno malto gaļu. Kad gaļa apcepusies pievieno burkānu, lauru lapas, krustnagliņas, timiānu un tomātus. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

    Uzliek vāku un uz mazas sutina pusotru stundu ik pa laikam apmaisot. Mērce būs palikusi biezāka, kam nepatīk tie maltas gaļas gabaliņi, var visu sablenderēt. Mums patīk ar visiem gabaliem. Tagad mērcei pievieno tomātu pastu, pagaršo vai neprasās vēl kāda garšviela un uz lēnas uguns pasutina vēl minūtes 15.

    Uzvāra sālsūdenī lazanjas plāksnes. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz nokāš (tas lai neliptu).

    Lielu cepamo trauku iesmērē ar sviestu, klāj lazanjas plāksnes, tad mērci, var vēl pa virsu uzlikt apceptas itāļu desiņas smalki sagrieztas.

    Tad paber pētersīļus un atkal liek plāksnes, tad riccota sieru, tad mērci, mazliet mozarela sieru un pētersīļus. Visu atkārto no sākuma. Man sanāk kādas 3x visu to klāšanu atkārtot.

    Virsējā kārta ir lazanjas plāksnes labi apkaisītas ar parmezana vai romano sieru.

    Cep uz kādiem 180*C apmēram 30 minūtes vai kamēr lazanja ir iebrūna un mērce pa vidu burbuļo. Sanāk 7 lielas porcijas.

    Iesūtīja: Stiba

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form