Foto: Shutterstock
Lazanja ar šampinjoniem - ikdienai un svētku reizei.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
gšampinjoni4 gab.sīpoli2 gab.ķiploki daiviņas3 ĒKolīveļļa sāls svaigi malti melnie pipari lazanjas plāksnes60 gsviests60 gmilti800 mlpiens125 gsīvēts siers lazanjas plāksnes

Sagatavošana

1

Lazanjas plāksnes (atkarīgs no veidnes lieluma un satura. Es parasti ņemu 9, ja pildījums ir gaļas-sēņu un 12, ja tikai sēņu).

2

Sēnes sagriež šķēlēs, sīpolus sagriež plānos gredzenos, ķiploku izspiež caur spiedi. Pannā uzkarsē eļļu un visu to kādas minūtes 5 apcep. Pieber piparus un sāli un ņem nost.

3

Bešamela mērci taisa šādi: katliņā izkausē sviestu, tad iesijā miltus un apbrūnina zeltainus. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pieliek sāli un ja grib arī baltos pipariņus. Visu maisa un vāra kādas 5 minūtes. Pēc tam iemaisa sarīvēto sieru un muskatriekstu. Masa paliek tāda pabieza.

4

Lazanjas veidni (četrstūraina, nedaudz iegarena sacepuma veidne) ieziež ar sviestiņu, tad ielej daļu Bešamela mērces, klāj izmērcētās lazanjas loksnes (tā lai maliņas nedaudz pārklātos viena otrai), tad sēnes, mērci, loksnes, sēnes utt, kamēr veidne pilna un pietiek sastāvdaļu. Visu nobeidz ar Bešamela mērces kārtu un var uzkaisīt vēl pa virsu nedaudz rīvēta siera.

5

Šauj iekšā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-35 minūtes.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!