Leģendārā Pavlovas kūka ar knifiņu
Foto: Safrans.lv
3.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas
olas
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 TK
1 TK etiķis
etiķis
350 ml
350 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
ogas dekorēšanai
ogas dekorēšanai
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pavlovas kūka tik tiešām ir leģendām apvīta, un katrai šīs kūkas cepējai ir savs knifs, lai tā izdotos brīnumgarda. Garšvielu un pārtikas piedevu vairumtirdzniecības uzņēmuma ''Safrans.lv'' eksperti dalās ar savu Pavlovas kūkas recepti un atklāj pārbaudītu knifu, lai bezē daļa nesakristos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo 4 olu baltumus stingrā masā un pēc tam pievieno 200 gramus pūdercukura.

    Kad viss cukurs pievienots, iemaisa tējkaroti kukurūzas vai kartupeļu cieti un tējkaroti etiķa.

    Uz pannas izlīdzina aptuveni 20 centimetru lielā aplī un cep pirmās 10 minūtes 150 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī, pēc tam vēl stundu 130 grādos.

    Ļauj bezē daļai pilnībā atdzist turpat cepeškrāsnī, ne reizi nevirinot cepeškrāsni – tad bezē kārta nesakritīsies!

    Saldo krējumu sakuļ ar tējkaroti vaniļas cukura.

    Pirms pasniegšanas pārklāj bezē ar putukrējumu un rotā ar sezonas ogām

    Bezē knifiņš

    Ceptajai bezē daļai jāļauj atdzist reizē ar cepeškrāsni. Ne cepot, ne pēc tam cepeškrāsni nedrīkst virināt – tad bezē daļa nesakritīsies. Vislabāk, ja, cepot iepriekšējā vakarā, pēc cepeškrāsns izslēgšanas ļausiet tai tur palikt visu nakti. No rīta atliks saputot putukrējumu un izdekorēt ar ogām.

    Kukurūzas cieti, vaniļas cukuru, pūdercukuru un citas pārtikas piedevas par vairuma cenām meklē www.safrans.lv.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form