Foto: Publicitātes foto

Garda, lēni gatavota cūkgaļa, kas marinēta šefpavāru Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta veidotajā garšvielu maisījumā cūkgaļai. Šo recepti pavāri atklāja veikalu tīkla "Rito" un žurnāla "Dienas Ēdieni" rīkotajā meistarklasē oktobrī.

Līdzīgus garšvielu maisījumus katrs var pagatavot arī saviem spēkiem, meistarklases laikā norādīja Sirmais un Dreibants. Piemēram, cūkas cepetim noderēs maisījums ar baziliku, oregano, timiānu, papriku, ķiplokus, kadiķogas, sinepes, čili, ķimenes, jūras sāli un niedru cukuru.

360Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgcūkas pavēdere1 'Sirmais & Dreibants' garšvielu maisījums cūkai2 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Cūkas pavēderi uz divām stundām iemarinē eļļas un garšvielu maisījumā.

2

Liek gaļu cepeškrāsnī ar ādu uz augšu un cep 180 grādos aptuveni divas stundas.

3

Izņem no cepeškrāsns, uzliek gaļai slogu, atdzesē un liek ledusskapī.

4

Pirms pasniegšanas sagriež porciju gabalos, apcep pannā, uz grila vai atsilda cepeškrāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!