Liellopa gaļas sautējums ar dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
30 ml
30 ml eļļa
eļļa
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 burkāni
burkāni
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
1 kg
1 kg liellopa gaļa, sagriezta kubiņos
liellopa gaļa, sagriezta kubiņos
60 ml
60 ml milti
milti
4
4 timiāna zariņi
timiāna zariņi
4
4 oregano zariņi
oregano zariņi
250 ml
250 ml sarkanvīns
sarkanvīns
250 ml
250 ml liellopa gaļas buljons
liellopa gaļas buljons
350 g
350 g tomāti
tomāti
 
sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar dārzeņiem un sildošu porciju sarkanvīna. Gaļa būs izcili mīksta, jo sautējums gatavots nevis vienkārši uz plīts, bet gan cepeškrāsnī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē laikus līdz 150°C.

    Sīpolus sakapā, ripiņās sagriež burkānus, sasmalcina selerijas un tomātus. Visu (izņemot tomātus) liek katliņā, kuru drīkst likt arī cepeškrāsnī.

    Katliņu ar dārzeņiem liek uz plīts, pievieno eļļu un dārzeņus apcep apmēram 5 minūtes. Pēc tam dārzeņus pārliek kādā traukā.

    Liellopa gaļas gabaliņus apviļā miltos. Gaļu saber tajā pašā katlā, kur cepa dārzeņus, un apcep, līdz gabaliņi apbrūnējuši. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu.

    Pēc tam katlā gaļai pievieno apceptos dārzeņus, tomātus, timiānu un oregano, pārlej ar vīnu un buljonu. Visu apmaisa. Sautējumu sāk gatavot uz plīts, lielas uguns, karsējot dažas minūtes.

    Kad tas izdarīts, katlu ar sautējumu ievieto cepeškrāsnī un gatavo 3 stundas – kad pagājusi puse no laika, sautējumu apmaisa.

    Gatavo sautējumu papildina ar svaigiem pētersīļiem. Pēc garšas var pievienot sāli un piparus. Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem vai kādu citu piedevu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form