Lēni vārīta forele ar meža aveņu medus gurķi, alus želeju un foreles ikriem
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g foreles fileja
foreles fileja
60 ml
60 ml vīnogu eļļa
vīnogu eļļa
 
citrona miziņa
citrona miziņa
1
1 gurķis
gurķis
2 ĒK
2 ĒK Meža aveņu medus
Meža aveņu medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
dilles
dilles
 
piparmētras
piparmētras
 
laima sula
laima sula
Želejai:
200 ml
200 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
2 ĒK
2 ĒK meža aveņu medus
meža aveņu medus
2
2 želatīna plāksnītes
želatīna plāksnītes
 
ūdens
ūdens
Dekorēšanai:
 
saldais krējums
saldais krējums
 
foreles ikri
foreles ikri
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcināta maltīte, kuras recepti piedāvā restorāna Melnā kaķa mājas restorāns šefpavārs Andrejs Kudravecs. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Foreli sagriež kubiņos un 18 minūtes lēni vāra 56 grādu temperatūrā kopā ar 30 ml vīnogu eļļu un 10 g citrona mizu.

    Nomizo 1 gurķi, atbrīvo no sēkliņām, sagriež mazās šķēlītēs un liek bļodiņā. Gurķiem pievieno 2 ēdamkarotes meža aveņu medu, mazliet sāli, visu apmaisa un ievakuumē, liek 2 stundas ledusskapī dzesēties. Sasaldētos produktus izņem no vakuuma maisiņa, pievieno smalki sakapātas dilles (4 g), piparmētras (3 g), 50 ml laima sulu, 30 g vīnogu eļļu, apmaisa.

    Želejai vāra 200 ml "Lielvārdes Kviešu" alu, pievieno 2 ēdamkarotes meža aveņu medu, karsē, līdz šķidrums ir samazinājies uz pusi. Izmērcē 100 ml aukstā ūdenī 2 plāksnītes želatīna, pievieno uzkarsēto alu, apmaisa, liek ledusskapī uz 4 stundām.

    Ēdienu pasniedz ar 20 g saldo krējumu un dekorē ar 20 g foreles ikriem.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form