Līdakas mātes piparkūkas
Foto: Shutterstock
4.6842 19
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kad Ziemassvētki klāt, cepam Līdakas mātes piparkūkas.

Garšvielas sagrūž piestā.

Medu (sīrupu), sviestu, pusi no cukura daudzuma, garšvielas liek katliņā un silda uz lēnas uguns.

Karamelizē uz pannas atlikušo pusi cukura. Kad cukurs kļūst brūns, pielej pusglāzi karsta ūdens un maisa, līdz cukurs izšķīdis.

Iegūto karamelizēto masu ietecina un iemaisa medus, sviesta un cukura maisījumā. Pagaida, kamēr maisījums sāk vārīties, tad ņem nost no uguns un sāk bērt iekšā miltus, kuros iemaisīta soda.

Kad ir iemaisīts tik daudz miltu, ka kļūst grūti maisīt, masu izliek uz galda un mīca, pakāpeniski pievienojot miltus.

Jāiegūst masa, kura nelīp pie rokām.

Atdzesē, izrullē plāni ar mīklas rulli, izspiež vēlamās formas figūras un cep mērenā karstumā.

Nedrīkst pārdedzināt, lai piparkūkas nekļūtu rūgtas.

Iesūtīja: Lidaka

Comment Form