Līdakas mātes piparkūkas
Foto: Shutterstock
4.7000 20
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g medus, sīrups vai iesala ekstrakta
medus, sīrups vai iesala ekstrakta
400 g
400 g cukurs
cukurs
300-400 g
300-400 g sviests
sviests
2 kg
2 kg milti
milti
2 TK
2 TK koriandra sēklas
koriandra sēklas
15 gab.
15 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
0.5 gab.
0.5 gab. muskatrieksts
muskatrieksts
2 TK
2 TK soda
soda
Pēc vēlmes:
 
ingvers
ingvers
 
melnie pipari
melnie pipari
 
kaltēta aplesīna miziņa
kaltēta aplesīna miziņa
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad Ziemassvētki klāt, cepam Līdakas mātes piparkūkas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Garšvielas sagrūž piestā.

    Medu (sīrupu), sviestu, pusi no cukura daudzuma, garšvielas liek katliņā un silda uz lēnas uguns.

    Karamelizē uz pannas atlikušo pusi cukura. Kad cukurs kļūst brūns, pielej pusglāzi karsta ūdens un maisa, līdz cukurs izšķīdis.

    Iegūto karamelizēto masu ietecina un iemaisa medus, sviesta un cukura maisījumā. Pagaida, kamēr maisījums sāk vārīties, tad ņem nost no uguns un sāk bērt iekšā miltus, kuros iemaisīta soda.

    Kad ir iemaisīts tik daudz miltu, ka kļūst grūti maisīt, masu izliek uz galda un mīca, pakāpeniski pievienojot miltus.

    Jāiegūst masa, kura nelīp pie rokām.

    Atdzesē, izrullē plāni ar mīklas rulli, izspiež vēlamās formas figūras un cep mērenā karstumā.

    Nedrīkst pārdedzināt, lai piparkūkas nekļūtu rūgtas.

    Iesūtīja: Lidaka

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form