Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g svaigās cūkgaļas desas
svaigās cūkgaļas desas
6
6 sīpolloki
sīpolloki
500 g
500 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
1 ĒK
1 ĒK angļu sinepes
angļu sinepes
6
6 cieti vārītas olas
cieti vārītas olas
1
1 jēla ola (pīrāga apsmērēšanai)
jēla ola (pīrāga apsmērēšanai)
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāra cietas olas. Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Cepšanai izvēlas lielu cepamo formu, kuru ietauko un izklāj ar cepamo papīru.

    No svaigajām desiņām izloba gaļu un liek bļodā, tai pievieno smalki sagrieztus lokus. Pagaršo, vai visas garšvielas ir pietiekami.

    Kārtaino mīklu sadala divās daļās. Pirmo daļu izrullē tik lielu, lai ar to varētu nosegt pannas apakšu. Ar mīklu izklāj cepamo formu, iesmērē ar sinepēm, atstājot no malām brīvus apmēram 2 cm.

    Uz sinepēm liek trešdaļu desu gaļas (malas atstājot brīvas). Uz tās izkārto nolobītas vārītās olas. Liek tā, lai olu gali saskartos. Noklāj olas ar atlikušo gaļu. Olām jābūt pilnībā ieslēptām gaļā. Ar gaļu būs vieglāk darboties, ja rokas būs mitras.

    Mīklas brīvās malas apsmērē ar sakultu olu. Izrullē otru mīklas pusi, lai varētu nosegt pīrāgu. Uzklāj mīklu uz pīrāga, nosedzot gaļas un olu pildījumu.

    Malas abām mīklas pusēm cieši saspiež/saloka kopā. Pīrāgam virspusē izdara dažus dekoratīvus iegriezumus, bet nepārgriežot mīklu pušu. Pīrāgu apsmērē ar sakulto olu.

    Liek cepties karstā krāsnī apmēram 45 minūtes, līdz pīrāgs zeltains un piepūties.

    Pirms pasniegšanas ļauj pīrāgan atpūsties apmēram 10 minūtes, tad būs vieglāk to sagriezt šķēlēs. Pasniedz karstu vai aukstu ar salātiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form