Lielais mencas pīrāgs
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kārtainā bezrauga mīkla
kārtainā bezrauga mīkla
500 g
500 g mencas fileja
mencas fileja
2
2 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
1
1 sīpols
sīpols
sauja
sauja dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
50 g
50 g sviests
sviests
1
1 ola
ola
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja lieto saldēto mīklu, tad izņem to atlaidināties. Ja mīklu gatavo svaigu, pagatavo to. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Smalki sagriež sīpolu un zivi nelielos gabaliņos, sakapā dilles. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlēs. Ļoti ērti to var izdarīt uz rīves ēveles sāna.

    Uz galda uzklāj cepamo papīru, bet uz tā izrullē mīklas plāksni. Ar papīru būs vieglāk pārcelt sagatavoto pīrāgu uz plāts. Mīklas vidējā trešdaļā kārto pīrāga pildījumu, abos šaurajos galos atstājot brīvu tikpat platu malu, kā garajās malās. Pirmās ieklāj nosusinātas kartupeļu šķēlītes. Apber ar sāli un pipariem. Uz kartupeļiem liek smalki sagrieztus sīpolus, dilles, pēc tam mencas gabaliņus. Uzber sāli un piparus. Pēdējās liek sviesta piciņas.

    Aizloka pīrāgu. Visvienkāršāk to sapīt taisnstūra formā. Garenmalās līdz pildījumam, attālumā ik pa 3 cm diognāli iegriež mīklu, veidojoties bizes pinamajām joslām. Vispirms augšup uzloka pīrāga šaurās malas, tad sapin garenmalas: pamīšus loka vienu otrai pāri joslu no labās puses, joslu no kreisās puses, joslu no labās puses, joslu no kreisās puses. Locīšanā var izmantot savu fantāziju un pīrāgu var sapīt arī zivs formā.

    Sakuļ olu un apsmērē pīrāgu. Ar cepamā papīra palīdzību pīrāgu pārceļ uz cepamās plāts. Liek cepties karstā cepeškrāsnī, apmēram 50 minūtes, līdz mīkla uzpūtusies un ir zeltaini brūna. Kad pīrāgs cepies kādas 20 - 30 minūtes, karstumu samazina uz 180ºC.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form