Lieldienu krusta maizītes
Foto: Publicitātes foto
2.6000 5
16 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g milti
milti
7 g
7 g raugs
raugs
50 g
50 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK svaigi malts kardamons
svaigi malts kardamons
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
50 g
50 g sviests
sviests
250 ml
250 ml piens
piens
1
1 liela ola
liela ola
140 g
140 g rozīnes
rozīnes
80 g
80 g sukādes
sukādes
2
2 apelsīni (rīvēta miziņa)
apelsīni (rīvēta miziņa)
Krustiņu masai
75 g
75 g milti
milti
5 ĒK
5 ĒK ūdens
ūdens
1
1 ola pārziešanai
ola pārziešanai
Glazūrai
3 ĒK
3 ĒK aprikožu džems vai ievārījums
aprikožu džems vai ievārījums
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Lieldienu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Krusta maizītes tradicionāli tiek ceptas un pasniegtas Lielajā Piektdienā angliski runājošās valstīs, bet mūsdienās tās konditorejās pieejamas jau uzreiz pēc Ziemassvētkiem. Folklorā minēts, ka maizītēm ir dziedinošs spēks – tās palīdzot slimajiem atgūties un pasargājot kuģus jūras braucienu laikā, tāpēc pieņemts kādu maizīti saglabāt nākamajam gadam. Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus, sauso raugu, cukuru, kardamonu, kanēli un sāli.

    Sviestu lēnām izkausē, pielej pienu, samaisa. Ja nepieciešams, atdzesē līdz istabas temperatūrai.

    Pievieno olu un viegli sakuļ. Pievieno rozīnes, sukādes un apelsīnu miziņu. Visu iemaisa miltos, līdz izveidojusies mīkla bez miltu gabaliem.

    Mīklu mīca ar rokām uz miltiem nokaisītas virsmas vai ar mīklas mīcīšanas uzgali virtuves kombainā, līdz tā kļūst elastīga un viendabīga (5-10 minūtes).

    Mīklu liek ietaukotā bļodā un pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi. Noliek siltā vietā raudzēties uz 1 stundu vai līdz mīkla dubultojusies apjomā.

    Mīklu izveļ no bļodas un ar rokām izveido 16 bumbiņas, ko liek uz 2 cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru. Raudzē otro reizi – aptuveni 30 minūtes.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Pagatavo krustiņu masu – miltus sajauc ar ūdeni un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Masu pilda kulinārijas tūtā, kam izgriež galā mazu caurumiņu.

    Katru bumbiņu pārsmērē ar sakultu olu un ar konditorejas tūtu virspusē veido krustiņus. Cep 15-20 minūtes vai līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.

    Aprikožu ievārījumu viegli uzsilda. Ar otiņu pārsmērē pāri vēl siltām maizītēm un ļauj atdzist.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form