Lieldienu olu un maizes sacepums ar bekonu un sieru
Foto: Publicitātes foto
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 kukulis tostermaizes
kukulis tostermaizes
1/2
1/2 paciņa sviesta
paciņa sviesta
8
8 olas
olas
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
400 g
400 g Čedaras siers
Čedaras siers
300 g
300 g bekons
bekons
400 g
400 g brokoļi
brokoļi
2 TK
2 TK Provansas garšvielas
Provansas garšvielas
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK piecu piparu maisījums
piecu piparu maisījums
3 ĒK
3 ĒK rīvmaize
rīvmaize
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Manā brokastu galdā visam jābūt ar svaiguma garšu: kartupeļu salāti ar paipalu oliņām, redīsu un loku salāti, siļķe ar skābu krējumu un zaļumiem, galerts, olu sacepums, pasha un pīrāgi. Mana vedekla cep kēksus zaķu formiņās. Visiem Lielais zaķis pēc mana lūguma ir atstājis uz šķīvja šokolādes oliņas un kādu mazu dāvaniņu. Māja ir dekorēta ar Lieldienu eglītēm – vāzēs izplaucēti zari ar dekoratīvām olām un citām dekorācijām. Visur tulpes, narcises un hiacintes, visur jauna dzīvība," savā Lieldienu svētku sajūtā dalās "Rimi gardēde" Ilze Jurkāne, piedāvājot Lieldienu olu sacepuma recepti.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzina 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

    Sakuļ olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

    Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto. Sarīvē Čedaras sieru un trīs minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

    Sadrupina izcepto bekonu, sagriež brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisa brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

    Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form