Foto: Publicitātes foto
"Manā brokastu galdā visam jābūt ar svaiguma garšu: kartupeļu salāti ar paipalu oliņām, redīsu un loku salāti, siļķe ar skābu krējumu un zaļumiem, galerts, olu sacepums, pasha un pīrāgi. Mana vedekla cep kēksus zaķu formiņās. Visiem Lielais zaķis pēc mana lūguma ir atstājis uz šķīvja šokolādes oliņas un kādu mazu dāvaniņu. Māja ir dekorēta ar Lieldienu eglītēm – vāzēs izplaucēti zari ar dekoratīvām olām un citām dekorācijām. Visur tulpes, narcises un hiacintes, visur jauna dzīvība," savā Lieldienu svētku sajūtā dalās "Rimi gardēde" Ilze Jurkāne, piedāvājot Lieldienu olu sacepuma recepti.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kukulis tostermaizes paciņa sviesta8 olas500 mlsaldais krējums400 gČedaras siers300 gbekons400 gbrokoļi2 TKProvansas garšvielas1 ĒKsāls1 ĒKpiecu piparu maisījums3 ĒKrīvmaize

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzina 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

2

Sakuļ olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

3

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto. Sarīvē Čedaras sieru un trīs minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

4

Sadrupina izcepto bekonu, sagriež brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisa brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

5

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!