Liellopa gaļas, konservētu tomātu un sarkanvīna sautējums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
1 kg
1 kg liellopa gaļa (sagriezta kubiņos)
liellopa gaļa (sagriezta kubiņos)
2
2 sīpoli
sīpoli
500 g
500 g saldie burkāni
saldie burkāni
4
4 kāti selerija
kāti selerija
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
200 ml
200 ml sarkanvīns
sarkanvīns
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
1
1 liellopa buljona kubiņš
liellopa buljona kubiņš
2
2 lauru lapas
lauru lapas
 
timiāna zariņi
timiāna zariņi
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lēni apcepta, maiga un mīksta liellopa gaļa gardā sautējumā ar burkāniem, konservētiem tomātiem un nelielu drusciņu sarkanvīna. Pamatīga garšu buķete, ko papildina svaigais timiāns un lauru lapas. Lieliska maltīte kā pusdienām, tā vakariņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

    Karstumizturīgā pannā uzkarsē eļļu un saber kubiņos sagrieztu liellopa gaļu tā, lai tā būtu vienā kārtā. Ja visa gaļa nesalien pannā, cep vairākos piegājienos.

    Gaļu pannā apbrūnina uz vidējas uguns, ik pa laikam apgriežot gabaliņus. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas un atliek maliņā.

    Tajā pašā pannā ber daiviņās sagrieztus sīpolus, sagrieztus burkānus un seleriju. Visu apcep dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi viegli apbrūnējuši.

    Pēc tam pannā liek atpakaļ gaļas gabaliņus. Visu apbārsta ar miltiem, kārtīgi apmaisa un pārlej ar sarkanvīnu. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot.

    Plīts liesmu samazina uz mērenu un sastāvdaļas sutina, līdz vīns teju izzudis.

    Pievieno gabaliņos sagrieztus konservētos tomātus, saberztu liellopa buljona kubiņu, lauru lapas un dažus timiāna zariņus. Ļauj sautējumam sākt burbuļot.

    Pannai liek pa virsu vāku, vai, ja tāda nav, visas sastāvdaļas pārliek cepamajā traukā ar vāku. Liek cepeškrāsnī (uz vidējām restēm) un cep pusotru līdz divas stundas, līdz liellopa gaļa ir pavisam mīksta.

    Kad gaļa gatava, ņem trauku laukā no cepeškrāsns, izņem no sautējuma lauru lapas un timiānu. Apkaisa ar svaigām timiāna lapiņām un pasniedz.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form