Liellopa karpačo ar marinētiem sīpoliem un rudzu maizes drumstalām
Foto: Mareks Blūzmanis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
480 g
480 g liellopa fileja
liellopa fileja
100 g
100 g sālīti gurķi
sālīti gurķi
40 g
40 g Kalamata olīvas
Kalamata olīvas
20 g
20 g dzidrināts sviests
dzidrināts sviests
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
Marinētajiem sīpoliem:
200 g
200 g tumšais alus
tumšais alus
110 g
110 g ābolu etiķis
ābolu etiķis
90 g
90 g medus
medus
2
2 zariņi timiāns
zariņi timiāns
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
160 g
160 g mazi sīpoli
mazi sīpoli
3 g
3 g sāls
sāls
Rupjmaizes drumstalām:
100 g
100 g rupjmaize
rupjmaize
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 zariņi timiāns
zariņi timiāns
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
20 g
20 g olīveļļa
olīveļļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā liek tumšo alu, ābolu etiķi, medu, timiānu, lauru lapas un sāli. Uzvāra. Sīpolus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Pārlej ar marinādi un atstāj uz vismaz 24 stundām ievilkties, taču ieteicams uz trīs dienām.

    Rupjmaizes šķēles liek blenderī un sablendē, līdz izveidojušās vienmērīgas drupačas. Liek sakarsētā pannā ar eļļu uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu.

    Kad maize gandrīz brūna un kraukšķīga, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un jūras sāli. Apcep vēl 5 minūtes uz mazas uguns.

    Kad maizes drumstalas ir gatavas, liek tās bļodā ar papīra salveti.

    Liellopu fileju nosusina, bagātīgi apber ar sāli un pipariem un ierīvē no visām pusēm. Griež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja.

    Virsū liek ripās sagrieztus sālītos gurķus, olīvas, mazos sīpolus (šos var atdalīt un pēc vēlēšanās arī apcept). Apber ar maizes drumstalām un pārlej ar dzidrinātu sviestu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.