Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.
1440Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
480 gliellopa fileja100 gsālīti gurķi40 gKalamata olīvas20 gdzidrināts sviests pēc garšasjūras sāls pēc garšasmelnie pipari200 gtumšais alus110 gābolu etiķis90 gmedus2 zariņi timiāns2 gab.lauru lapas160 gmazi sīpoli3 gsāls100 grupjmaize2 gab.ķiploka daiviņas2 zariņi timiāns pēc garšasjūras sāls20 golīveļļa

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā liek tumšo alu, ābolu etiķi, medu, timiānu, lauru lapas un sāli. Uzvāra. Sīpolus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Pārlej ar marinādi un atstāj uz vismaz 24 stundām ievilkties, taču ieteicams uz trīs dienām.

2

Rupjmaizes šķēles liek blenderī un sablendē, līdz izveidojušās vienmērīgas drupačas. Liek sakarsētā pannā ar eļļu uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu.

3

Kad maize gandrīz brūna un kraukšķīga, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un jūras sāli. Apcep vēl 5 minūtes uz mazas uguns.

4

Kad maizes drumstalas ir gatavas, liek tās bļodā ar papīra salveti.

5

Liellopu fileju nosusina, bagātīgi apber ar sāli un pipariem un ierīvē no visām pusēm. Griež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja.

6

Virsū liek ripās sagrieztus sālītos gurķus, olīvas, mazos sīpolus (šos var atdalīt un pēc vēlēšanās arī apcept). Apber ar maizes drumstalām un pārlej ar dzidrinātu sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!