Liesā mango kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
2.2000 15
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.

Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru.

Riekstus sausā pannā apgrauzdē un kopā ar gabaliņos salauztām galetēm sablendē.

Pievieno dateles, pielej izkausētu kokosriekstu eļļu un sablendē līdz viendabīgai masai. Ja tā šķiet par sausu, pievieno nedaudz ūdens.

Masu ar pirkstiem izspaida cepamajā veidnē un ieliek ledusskapī uz stundu.

Tikmēr uzbriedina želatīnu. Mango mīkstumu sablendē kopā ar sarīvētu laima miziņu, masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kunkuļiem.

Pievieno krēmsieru, grieķu jogurtu, sīrupu un laima sulu, visu kārtīgi sakuļ.

Turpinot maisīt, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri sastingušajai riekstu pamatnei.
Kūku uz pāris stundām liek ledusskapī sastingt.

Gatavo kūkas virskārtu. Želatīnu uzbriedina. Mango mīkstumu sablendē kopā ar laima sulu, izberž cauri sietam, pievieno kļavu sīrupu.

Pievieno izšķīdināto želatīnu.

Želeju pārlej sastingušajam mango krēmam, grezno to ar mango gabaliņiem.. Uz nakti liek ledusskapī.

Liesā mango kūka bez cepšanas
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form