Liesā mango kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
2.4286 21
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI:
160 g
160 g dateles (bez kauliņiem)
dateles (bez kauliņiem)
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
30 g
30 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
8 g
8 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
3 gab.
3 gab. griķu galetes
griķu galetes
PILDĪJUMAM:
500 g
500 g mango mīkstums
mango mīkstums
400 g
400 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
150 g
150 g kļavu sīrups
kļavu sīrups
250 g
250 g krēmsiers
krēmsiers
30 g
30 g želatīns
želatīns
1 gab.
1 gab. laims
laims
ŽELEJAI:
250 g
250 g mango mīkstums
mango mīkstums
1 ĒK
1 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
10 g
10 g želatīns
želatīns
1 gab.
1 gab. laims
laims
  • Augļu deserti
  • Tortes un kūkas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru.

    Riekstus sausā pannā apgrauzdē un kopā ar gabaliņos salauztām galetēm sablendē.

    Pievieno dateles, pielej izkausētu kokosriekstu eļļu un sablendē līdz viendabīgai masai. Ja tā šķiet par sausu, pievieno nedaudz ūdens.

    Masu ar pirkstiem izspaida cepamajā veidnē un ieliek ledusskapī uz stundu.

    Tikmēr uzbriedina želatīnu. Mango mīkstumu sablendē kopā ar sarīvētu laima miziņu, masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kunkuļiem.

    Pievieno krēmsieru, grieķu jogurtu, sīrupu un laima sulu, visu kārtīgi sakuļ.

    Turpinot maisīt, pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārlej pāri sastingušajai riekstu pamatnei.
    Kūku uz pāris stundām liek ledusskapī sastingt.

    Gatavo kūkas virskārtu. Želatīnu uzbriedina. Mango mīkstumu sablendē kopā ar laima sulu, izberž cauri sietam, pievieno kļavu sīrupu.

    Pievieno izšķīdināto želatīnu.

    Želeju pārlej sastingušajam mango krēmam, grezno to ar mango gabaliņiem.. Uz nakti liek ledusskapī.

    Liesā mango kūka bez cepšanas
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form