Foto: Shutterstock
Liesa, vārīta gaļa - piedevām vai likšanai uz maizes.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgliesa cūkgaļa sīpols lauru lapas pipari sāls

Sagatavošana

1

Liek vidējā katliņā un pārlej ar ūdeni (mazliet virs gaļas līmeņa), pievieno sīpolu, lauru lapas, piparus, sāli.

2

Vāra kādas 45 min. normālā ūdens daudzumā, lai ir mīksta.

3

Tad ik pēc kādām 10 min. sekoju, lai ūdens, kas novārās, nepazūd pavisam un gaļa nepiedeg. Sanāk tāda nosacīta sautēšana arvien mazākā ūdens daudzumā. Grūti aprakstīt, tas tā uz izjūtām. Ja ūdens izvārās tukšs, stāvu klāt un ļauj mazliet tā kā apraut. Ja gaļa nav vēl mīksta, uzleju virsū nedaudz karstu ūdeni, lai vēl pasautējas.

4

Gatava ir tad, kad ir sausa un tā smuki plucinās pa gabaliņiem, kad ar dakšu pabaksta.

p.s. Ļoti garšīga ir arī liesa kārtīgi novārīta cūkgaļa. To pēc tam var sagriezt šķēlēs un lietot visādi - gan aukstu uzkodām, gan sasildot pie otrā ēdiena. Man vienreiz izdevās viņu nedaudz "piecept" (nu tā, ka nav piedegusi, bet buljons arī vairs nav – vispār mēli varēja norīt. Tagad cenšos speciāli novārīt bišķi sausu. Tikai dikti jāvaktē.

Iesūtīja: DaigaR

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!