Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi
Foto: "Skonių kelias"
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas

Daudzi lietuviešu tradicionālie našķi, tostarp žagariņi (žagarėliai), ir bajāru virtuves mantojums. Žagariņus Lietuvā cep jau kopš seniem laikiem. Pirmos žagariņus sāka cept aukštaiši, vēlāk – visa Lietuva. Tos gatavo no rauga mīklas, ko pēc tam izrullē un izveido žagariņu formas cepumus. Žagariņus cep eļļā, tādēļ tas ir kalorijām bagāts našķis.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Olas, cukuru, raugu un krējumu liek bļodā un sakuļ viendabīgā masā. Pievieno sāli un iemasa. Pa daļām pievieno un iemaisa miltus. Kad mīkla kļūst bieza, to turpina iejaukt ar rokām.

Mīklu atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai tā uzbriestu.

Uz galda uzkaisa miltus un pa porcijām izrullē mīklu plāksnēs.

Mīklas plāksnes sagriež garenos taisnstūros. Katra taisnstūra vidū ar asu nazi gareniski veic vertikālu iegriezumu.

Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi
Foto: "Skonių kelias"

Caur griezuma vietu izver vienu mīklas taisnstūra galu.

Liek žagariņus sakarsētos taukos vai eļļā un vāra, līdz tie ir zeltaini.

Lietuvas garšas: eļļā cepti rauga mīklas žagariņi
Foto: "Skonių kelias"

Pēc izvārīšanas liek uz linu auduma vai šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form