Foto: "Skonių kelias"
Daudzi lietuviešu tradicionālie našķi, tostarp žagariņi (žagarėliai), ir bajāru virtuves mantojums. Žagariņus Lietuvā cep jau kopš seniem laikiem. Pirmos žagariņus sāka cept aukštaiši, vēlāk – visa Lietuva. Tos gatavo no rauga mīklas, ko pēc tam izrullē un izveido žagariņu formas cepumus. Žagariņus cep eļļā, tādēļ tas ir kalorijām bagāts našķis.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzeskābs krējums0.5 glāzecukurs3 olas2 glāzesmilti30 gpresētais raugs1 šķipsnasāls pūdercukurs pārkaisīšanai eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Olas, cukuru, raugu un krējumu liek bļodā un sakuļ viendabīgā masā. Pievieno sāli un iemasa. Pa daļām pievieno un iemaisa miltus. Kad mīkla kļūst bieza, to turpina iejaukt ar rokām.

2

Mīklu atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai tā uzbriestu.

3

Uz galda uzkaisa miltus un pa porcijām izrullē mīklu plāksnēs.

4

Mīklas plāksnes sagriež garenos taisnstūros. Katra taisnstūra vidū ar asu nazi gareniski veic vertikālu iegriezumu.

Foto: "Skonių kelias"
5

Caur griezuma vietu izver vienu mīklas taisnstūra galu.

6

Liek žagariņus sakarsētos taukos vai eļļā un vāra, līdz tie ir zeltaini.

Foto: "Skonių kelias"
7

Pēc izvārīšanas liek uz linu auduma vai šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!