Foto: Maija Pohodņeva
Līnis ir lieliska zivs no visiem viedokļiem. Tam nav jātīra zvīņas, tas ir ļoti garšīgs un to var pagatavot dažādos veidos, ieskaitot visai smalkos, piemēram, cepot terīnē. Līņa terīni ar pašas nomakšķerēto zivi speciāli "Tasty" gatavo rakstniece un makšķerniece Maija Pohodņeva.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.svaigi nocopēts līnis500 mlskābais krējums dilles brangs pušķis1 kgrupjais sāls noberšanai1 TKsāls1 TKcukurs3 gab.sīpols

Sagatavošana

1

Līnim zvīņas nav jātīra. Lai atbrīvotos no dūņu garšas, līni bagātīgi noberž ar rupjo sāli. Vēlāk āda, cepeškrāsnī sautējoties krējuma mērcē, kļūs maiga, gaļīga un garda, īsta delikatese.

2

Iztīra zivi un noskalo.

3

Pirms cepšanas līni nedaudz iemarinē garšvielās. Sajaucu kapātas dilles ar sāli un cukuru un ar šo maisījumu ierīvē līni no iekšpuses un ārpuses. Uz stundu līni ieliek ledusskapī.

4

Sagatavo terīni vai vienkārši ovālu cepamo trauku cepšanai. Izklāj trauka dibenu ar sīpolu gredzeniem, uz tiem uzliek dilles. Līnis un dilles ir ļoti saderīgi – diļļu par daudz nebūs.

5

Izņem līni no ledusskapja un iegulda cepamajā traukā.

6

Līņa vēderā iesmērē skābo krējumu, ieliek diļļu zariņus. Līni bagātīgi pārsmērē ar skābo krējumu, var teikt – pārlej ar to. Pieliek diļļu zarus – būs arī vizuāli efektīgi, kad izcepsies.

7

Ja terīnei vai cepamajam traukam nav vāka, pārklāj trauku ar foliju, lai viss labums neizgaro. Ja ir vāks, uzliek vāku.

8

Terīni liek aukstā cepeškrāsnī, ieregulē to uz 200 grādiem. Cep minūtes 40, pēc tam jāparaugās, kā līnim klājas. Vāku vai foliju traukam virsū jātur visu laiku, lai saglabājas viss sulīgums un aromāts. Kopumā vidēji prāvs līnis vidēji prāvā terīnē cepas apmēram stundu.

Kad gatavs, karstā krējuma mērcīte un aromātus sasūkušies sīpoli ir daļa no baudas, mērcīti var pārliet kartupeļiem. Bet bezdievīgi garšīgs līnis ir arī nākamajā dienā, kad vēl vairāk piesūcies ar krējumu un garšvielām.

Lai garda maltīte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!