Līņa terīne dzīves svinēšanai
Foto: Maija Pohodņeva
4.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. svaigi nocopēts līnis
svaigi nocopēts līnis
500 ml
500 ml skābais krējums
skābais krējums
 
dilles brangs pušķis
dilles brangs pušķis
1 kg
1 kg rupjais sāls noberšanai
rupjais sāls noberšanai
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. sīpols
sīpols
  • Pusdienas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Līnis ir lieliska zivs no visiem viedokļiem. Tam nav jātīra zvīņas, tas ir ļoti garšīgs un to var pagatavot dažādos veidos, ieskaitot visai smalkos, piemēram, cepot terīnē. Līņa terīni ar pašas nomakšķerēto zivi speciāli "Tasty" gatavo rakstniece un makšķerniece Maija Pohodņeva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Līnim zvīņas nav jātīra. Lai atbrīvotos no dūņu garšas, līni bagātīgi noberž ar rupjo sāli. Vēlāk āda, cepeškrāsnī sautējoties krējuma mērcē, kļūs maiga, gaļīga un garda, īsta delikatese.

    Iztīra zivi un noskalo.

    Pirms cepšanas līni nedaudz iemarinē garšvielās. Sajaucu kapātas dilles ar sāli un cukuru un ar šo maisījumu ierīvē līni no iekšpuses un ārpuses. Uz stundu līni ieliek ledusskapī.

    Sagatavo terīni vai vienkārši ovālu cepamo trauku cepšanai. Izklāj trauka dibenu ar sīpolu gredzeniem, uz tiem uzliek dilles. Līnis un dilles ir ļoti saderīgi – diļļu par daudz nebūs.

    Izņem līni no ledusskapja un iegulda cepamajā traukā.

    Līņa vēderā iesmērē skābo krējumu, ieliek diļļu zariņus. Līni bagātīgi pārsmērē ar skābo krējumu, var teikt – pārlej ar to. Pieliek diļļu zarus – būs arī vizuāli efektīgi, kad izcepsies.

    Ja terīnei vai cepamajam traukam nav vāka, pārklāj trauku ar foliju, lai viss labums neizgaro. Ja ir vāks, uzliek vāku.

    Terīni liek aukstā cepeškrāsnī, ieregulē to uz 200 grādiem. Cep minūtes 40, pēc tam jāparaugās, kā līnim klājas. Vāku vai foliju traukam virsū jātur visu laiku, lai saglabājas viss sulīgums un aromāts. Kopumā vidēji prāvs līnis vidēji prāvā terīnē cepas apmēram stundu.

    Kad gatavs, karstā krējuma mērcīte un aromātus sasūkušies sīpoli ir daļa no baudas, mērcīti var pārliet kartupeļiem. Bet bezdievīgi garšīgs līnis ir arī nākamajā dienā, kad vēl vairāk piesūcies ar krējumu un garšvielām.

    Lai garda maltīte!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form