Foto: Shutterstock
Lukums no mandelēm un kokosriekstu skaidiņām - īpaši austrumu saldumu mīļotājiem.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
3 glāzescukurs6 glāzesūdens3 glāzeskartupeļu milti0.5 glāzenotīrītas mandeles0.5 glāzepūdercukurs kukosriekstu skaidiņas

Sagatavošana

1

No mizām attīrītas mandeles, pārgriezt uz pusēm.

2

Kartupeļu miltus sajaukt ar 3 glāzēm auksta ūdens, lai nebūtu kunkuļu un atstāt uz kādu laiku.

3

Katlā iebērt cukuru, pievienot atlikušo ūdeni, karsēt, maisīt un ik palaikam noņemt putas, līdz sīrups uzvārās.

4

Tad sīrupam strauji maisot pielej cieti ar ūdeni, pievieno mandeles un nepārtraukti maisa, uz uguns, līdz masa sabiezē.

5

Gatavo lukumu liek uz plāts vai trauka ar augstām malām un liek atdzesēties, tad sagriež gabaliņos, apviļā kokosriekstu skaidiņās, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!