
Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
Ūdens peldē izkausē sviestu.
Olas saputo ar cukuru.
Piesijā miltus.
Pielej izkausētu sviestu un ūdeni.
Turpini maisīt.
Pielej citronu ekstraktu, samaisi.
Izsijā cepamo pulveri un iemaisi mīklā.
Ieber dzērvenes, iemaisi ar karoti.
Ļauj mīklai atpūsties 15–20 minūtes.
Mafinu formiņas iesmērē ar eļļu.
Ar karoti lej mīklu veidnēs.
Virsū liec baltās šokolādes pērlītes.
Liec cepeškrāsnī 30–35 minūtes.
Lai labi garšo!