Foto: Privātais arhīvs
Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

130 gsviests4 gab.olas200 gbrūnais cukurs200 gžāvētas dzērvenes400 gmilti250 mlsilts ūdens1 gab.paciņa cepamā pulvera3 ĒKcitronu ekstrakts1 gab.paciņa vaniļas cukura150 gbaltās šokolādes pērlītes

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Ūdens peldē izkausē sviestu.

3

Olas saputo ar cukuru.

4

Piesijā miltus.

5

Pielej izkausētu sviestu un ūdeni.

6

Turpini maisīt.

7

Pielej citronu ekstraktu, samaisi.

8

Izsijā cepamo pulveri un iemaisi mīklā.

9

Ieber dzērvenes, iemaisi ar karoti.

10

Ļauj mīklai atpūsties 15–20 minūtes.

11

Mafinu formiņas iesmērē ar eļļu.

12

Ar karoti lej mīklu veidnēs.

13

Virsū liec baltās šokolādes pērlītes.

14

Liec cepeškrāsnī 30–35 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!