Mafini ar žāvētām dzērvenēm un balto šokolādi
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
130 g
130 g sviests
sviests
4 gab.
4 gab. olas
olas
200 g
200 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
200 g
200 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
400 g
400 g milti
milti
250 ml
250 ml silts ūdens
silts ūdens
1 gab.
1 gab. paciņa cepamā pulvera
paciņa cepamā pulvera
3 ĒK
3 ĒK citronu ekstrakts
citronu ekstrakts
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
150 g
150 g baltās šokolādes pērlītes
baltās šokolādes pērlītes
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Ūdens peldē izkausē sviestu.

    Olas saputo ar cukuru.

    Piesijā miltus.

    Pielej izkausētu sviestu un ūdeni.

    Turpini maisīt.

    Pielej citronu ekstraktu, samaisi.

    Izsijā cepamo pulveri un iemaisi mīklā.

    Ieber dzērvenes, iemaisi ar karoti.

    Ļauj mīklai atpūsties 15–20 minūtes.

    Mafinu formiņas iesmērē ar eļļu.

    Ar karoti lej mīklu veidnēs.

    Virsū liec baltās šokolādes pērlītes.

    Liec cepeškrāsnī 30–35 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form