Mafini ar mandeļu skaidiņu, žāvētu ķiršu un marmelādes glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
150 g
150 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
100 g
100 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3
3 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK piens
piens
Virskārtai:
30 g
30 g sviests
sviests
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
100 g
100 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
100 g
100 g žāvēti ķirši
žāvēti ķirši
15 g
15 g zaļā marmelāde (smalki sagriezta)
zaļā marmelāde (smalki sagriezta)
Piederumi
 
mafinu panna
mafinu panna
 
12 papīra kēksiņu formiņas
12 papīra kēksiņu formiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Mafini
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mazas, košas un garšīgas kūciņas, kurām pārmaiņas pēc virsū ziesta nevis salda sviesta glazūra, bet gan žāvēti ķirši, mandeļu skaidiņas un pavisam nedaudz marmelāde. Patīkamu saldumu kēksiņiem piešķirs receptē izmantotais medus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kēksiņus

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

    Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un medu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

    Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

    Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.

    Gatavo virskārtu

    Kamēr kēksiņi cepas, nelielā katliņā izkausē sviestu kopā ar pūdercukuru un medu. Visu kārtīgi apmaisa, un kad cukura kristāliņi izkusuši, noņem katliņu no plīts.

    Sviesta un cukura masā iemaisa ķiršus, mandeļu skaidiņas, un marmelādi.

    Kad kēksiņi izcepušies, pannu ņem laukā no cepeškrāsns un pa virsu tiem liek žāvēto ogu un mandeļu glazūru, vienlīdzīgi sadalot starp visām kūciņām.

    Mafinus liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna.

    Kad gatavi, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam