Omlete cepeškrāsnī
Foto: Shutterstock
3.8000 10
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 olas
olas
560 ml
560 ml piens
piens
20-40 g
20-40 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Maiga un gaisīga brokastu omlete, ko gatavo cepeškrāsnī, bet tikpat veiksmīgi to var izcept arī pannā uz plīts. Atbilstoši garšas kārpiņu gaumei un ledusskapja krājumiem to var papildināt ar dažādām piedevām - sieru, dārzeņiem, zaļumiem, gaļu. Recepti iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu skaits atkarīgs no no brokastotāju skaita un cepamtrauka izmēra - uz vienu ēdāju rēķina divas lielas vai trīs mazas olas.

    Ieslēdz cepeškrāsni un sakarsē līdz 180 grādiem.

    Olas iesit bļodā, pievieno šķipsnu sāls un nedaudz baltos piparus. Pielej pienu, rēķinot apmēram 70 ml uz vienu olu. Visu sakuļ un lej cepamtraukā.

    Katliņā vai pannā izkausē piciņu sviesta (20-40 gramus), to lej pāri olu un piena masai un visu liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 minūtēm.

    Kad omlete sāk atlekt no trauka maliņām, tā ir gatava! Gaisīga un ļoti maiga - lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form