Foto: No privātā arhīva

Pēc brīnišķīga vakara nāk brīnišķīgs rīts ar brīnišķīgām brokastīm divatā. Rozā saulriets, rozā saullēkts, rozā omlete – un viss vienos ziedos, kā kārtīgā vasaras romānā. Brokastis ar laimīgām beigām novēl receptes autore Ieva Berga.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 gab.olas1 gab.biete100 mlsaldais krējums sāls pipari sviests cepšanai1 gab.avokado

Sagatavošana

1

Viegli apvāra jaunu, vidēji lielu bieti – apmēram 20 minūtes.

2

Blenderī liek olas, plānās šķēlēs sagrieztu nomizotu vārīto bieti, pielej saldo krējumu un visu sablendē viendabīgā rozā masā.

3

Sakarsētā pannā izkausē sviestu un uzmanīgi ielej olu – biešu masu. Receptē minētais daudzums paredzēts divām porcijām, tāpēc, lai brokastis baudītu kopā, vēlams masu sadalīt uz pusēm un omleti cept divās pannās vienlaicīgi.

4

Lai omlete saglabātu košo krāsu un cepot nekļūtu brūna, to cep tikai no vienas puses – neapmetot otrādi. Tāpēc cepšanas laikā pannai jāuzliek vāks un jācep pēc iespējas mazākā temperatūrā. Pacietība atmaksājas – jo zemāka cepšanas temperatūra un lēnāka gatavošana, jo košāka būs omlete.

5

Pasniedz karstu kopā ar avokado, rotā ar ziediem, bauda divatā.

Lai burvīgas brokastis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!