Maize ar valriekstiem un sieru
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g milti
milti
180 ml
180 ml silts ūdens
silts ūdens
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
1 TK
1 TK sāls
sāls
1
1 paciņa sausais raugs
paciņa sausais raugs
50 g
50 g siers
siers
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Garda, kraukšķīga pašcepta maizīte, tik garšīga vēl silta ar sviestu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus sajauc ar sāli un sauso raugu. Sarīvē sieru, sadrupina riekstus un pievieno miltiem, izmaisa. Miltiem vidiņā izveido iedobi un ielej siltu ūdeni.

    Ar karoti samaisa vienmērīgu mīklu (tas nekas, ka mīkla ir lipīga), apsedz bļodu ar pārtikas plēvi, un siltā vietā atstāj mīklu raudzēties uz 8-12 stundām.

    Pēc 8-12 stundām mīklu vēlreiz izmaisa, izlaižot gaisu, liek maizes cepamajā formā, apklāj ar dvielīti un ļauj rūgt vēl vienu stundu. Tikmēr sasilda cepeškrāsni uz 200°C.

    Karstā krāsnī liek maizīti un cep pusstundu, līdz veidojas kraukšķīga, zeltaina garoza, bet iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form