Maizes sacepums ar olām, šķiņķi un sieru
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem. Lieliska recepte brīvdienu rītam, kas aizgūta no amerikāņu virtuves. Īpaši iecienīta starp tiem, kam patīk eksperimentēt, jo šeit nav pareizu vai nepareizu sastāvdaļu – var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir atrodams ledusskapī.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo veidni (apmēram 20 cm platu un 10 cm augstu) ieziež ar sviestu.

Trauku piepilda ar maizes kubiņiem, pievieno ¾ daļas siera, sīpolus un šķiņķi.

Lielā bļodā sakuļ olas ar pienu, sāli, pipariem un sinepēm. Piena un olu maisījumu lej pār maizes, siera un šķiņķa maisījumu. Apkaisa ar atlikušo sieru un ļauj masai 20-30 minūtes "atpūsties".

Maisījumu var sagatavot iepriekšējā vakarā, pēc tam ielikt to ledusskapī un cept tikai nākamajā dienā.

Veidni pārklāj ar foliju, liek krāsnī, pēc 20 minūtēm foliju noņem un cep vēl 20-30 minūtes. Sacepums ir gatavs, kad piena un olu masa ir sarecējusi.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka "Fazer Latvija".

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form