Maizes sacepums ar olām, šķiņķi un sieru
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 olas
olas
500 ml
500 ml piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
8-10 šķēles
8-10 šķēles tostermaize, sagriezta gabaliņos
tostermaize, sagriezta gabaliņos
1
1 sīpols, sakapāts
sīpols, sakapāts
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
200 g
200 g labi kūstošs siers, sarīvēts
labi kūstošs siers, sarīvēts
200 g
200 g šķiņķis, sasmalcināts
šķiņķis, sasmalcināts
 
sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem. Lieliska recepte brīvdienu rītam, kas aizgūta no amerikāņu virtuves. Īpaši iecienīta starp tiem, kam patīk eksperimentēt, jo šeit nav pareizu vai nepareizu sastāvdaļu – var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir atrodams ledusskapī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo veidni (apmēram 20 cm platu un 10 cm augstu) ieziež ar sviestu.

    Trauku piepilda ar maizes kubiņiem, pievieno ¾ daļas siera, sīpolus un šķiņķi.

    Lielā bļodā sakuļ olas ar pienu, sāli, pipariem un sinepēm. Piena un olu maisījumu lej pār maizes, siera un šķiņķa maisījumu. Apkaisa ar atlikušo sieru un ļauj masai 20-30 minūtes "atpūsties".

    Maisījumu var sagatavot iepriekšējā vakarā, pēc tam ielikt to ledusskapī un cept tikai nākamajā dienā.

    Veidni pārklāj ar foliju, liek krāsnī, pēc 20 minūtēm foliju noņem un cep vēl 20-30 minūtes. Sacepums ir gatavs, kad piena un olu masa ir sarecējusi.

    Lai labi garšo!

    Recepti iesaka "Fazer Latvija".

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form