Foto: Shutterstock
Vissaldākā, sātīgā un latviskākā no zupām – maizes zupa! Latviešu iecienītā rupjmaize šajā gadījumā nodemonstrē, ka tai pa spēkam ir apvienot žāvētus un svaigus augļus, putukrējumu, rezultātā radot gardu desertu.

Tāda rupjmaize kā Latvijā nav nekur citur pasaulē! Pat tuvējie kaimiņi – leiši un igauņi – atzīmē, ka mūsu maize ir riktīgi sātīga un smaga. Viņi savējo cep vieglāku. Taču tās ir kaimiņu domas. Mēs savu maizīti dikti mīlam, tik ļoti, ka ēdam ne tikai sviestmaizēs, bet cepam grauzdiņos, taisām kvasā un vārām zupā, saldā un sātīgā, ko papildinām ar putukrējumu. Labs labu nemaitā!

80Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 grudzu maize1 lūdens3 ĒKrozīnes5 gab.žāvētas plūmes5 gab.žāvētas aprikozes2 gab.āboli saujadzērvenes glāzecukurs TKkanēlis250 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Apgrauzdētos sausiņus aplej ar verdošu ūdeni, noslēdz trauku un tur, līdz maize uzbriedusi.

2

Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, dzērvenes sablendē.

3

Uzbriedušo maizi izberž caur sietu vai sablendē.

4

Pielej ūdeni, kur maize mērcēta, pievieno cukuru, kanēli, ābolus, dzērvenes, žāvētos augļus un vāra 15– 20 minūtes.

5

Zupu atdzesē. Pasniedz ar krējumu, kas saputots ar pūdercukuru.

Maizes zupai var pievienot dažādus žāvētus augļus un ogas, bet ābolus aizstāt ar bumbieriem.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!