Foto: Vida Press
Ar šo mājās cepto maizīti rīts būs spēcinoši sātīgs – kukurūzas graudu saldums, siera ņiprums un bekona sāļums kopā veido patīkami kontrastējošu garšu. No dotajām sastāvdaļām iegūsi vienu kukulīti.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gbekons vai cauraudzītis300 gmilti2 TKcepamais pulveris1 ĒKcukurs1 TKsāls4 gab.lielas olas110 gsviests240 mlpiens200 gkonservēta kukurūza300 gŠveices siers

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un ietauko standarta veidni, kādu izmanto viltotā zaķa vai garenā kēksa cepšanai.

2

Ļoti karstā, sausā pannā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu. Cep, līdz gaļa kļuvusi kraukšķīga. Izņem bekonu no pannas, notecini liekās taukvielas.

3

Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

4

Citā traukā sakul olas, kausētu sviestu un pienu, pievieno sakultu masu sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisi.

5

Kukurūzai nolej šķidrumu, sieru sarīvē uz rupjās rīves.

6

Pievieno mīklai bekonu, kukurūzas graudus un pusi rīvētā siera. Mīklu pildi cepamveidnē.

7

Pārkaisi atlikušo sieru.

8

Cep 60-75 minūtes, līdz kukulītis ir zeltaini brūns un, iedurot koka irbulīti, tas paliek sauss.

9

Izņem maizi no krāsns, atdzesē apmēram 5 minūtes, pēc tam kukulīti var izņemt no trauka.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!