Siera maizes recepte bez rauga un raudzēšanas
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g bekons vai cauraudzītis
bekons vai cauraudzītis
300 g
300 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
4 gab.
4 gab. lielas olas
lielas olas
110 g
110 g sviests
sviests
240 ml
240 ml piens
piens
200 g
200 g konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
300 g
300 g Šveices siers
Šveices siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Ar šo mājās cepto maizīti rīts būs spēcinoši sātīgs – kukurūzas graudu saldums, siera ņiprums un bekona sāļums kopā veido patīkami kontrastējošu garšu. No dotajām sastāvdaļām iegūsi vienu kukulīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un ietauko standarta veidni, kādu izmanto viltotā zaķa vai garenā kēksa cepšanai.

    Ļoti karstā, sausā pannā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu. Cep, līdz gaļa kļuvusi kraukšķīga. Izņem bekonu no pannas, notecini liekās taukvielas.

    Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

    Citā traukā sakul olas, kausētu sviestu un pienu, pievieno sakultu masu sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisi.

    Kukurūzai nolej šķidrumu, sieru sarīvē uz rupjās rīves.

    Pievieno mīklai bekonu, kukurūzas graudus un pusi rīvētā siera. Mīklu pildi cepamveidnē.

    Pārkaisi atlikušo sieru.

    Cep 60-75 minūtes, līdz kukulītis ir zeltaini brūns un, iedurot koka irbulīti, tas paliek sauss.

    Izņem maizi no krāsns, atdzesē apmēram 5 minūtes, pēc tam kukulīti var izņemt no trauka.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form