Foto: Shutterstock
Mīkstās karameles, kas garšo gluži kā "Gotiņas" – gardas tāpat vien, bet papildināmas arī ar dažādām piedevām.

Katlā, kuram ir bieza apakša, ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, garšvielas. Vāra, nepārtraukti maisot, līdz veidojas biezs sīrups, un masa iegūst īrisa krāsu.

Lēzenu šķīvi vai paplāti ieziež ar sviestu un uzlej gatavo masu, izlīdzina 1-1,5 cm biezumā. Atdzesē un sagriež gabaliņos.

Konfekšu masai var pievienot, kas vien garšo: kakao, šķīstošo kafiju, sasmalcinātas aprikozes, sukādes, saulespuķu sēklas, rozīnes, sezama sēklas, grauzdētas auzu pārslas, kapātus šokolādes gabaliņus. Piedevas pievieno konfekšu masai, pirms masu izlej uz šķīvja vai paplātes atdzist. Riekstus vai mandeles vari iespiest "gotiņu" masā, kad tā nedaudz atdzisusi.

! Uz glāzi krējuma vai piena, liek ne vairāk par 100 g piedevu, ja būs vairāk, konfekšu masa slikti savīsies un drups!

Iesūtīja: Vinnetta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!