Leģendārā kūka 'Kaprīze' – tagad pagatavojama arī mājās
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g saldēti, atkausēti ķirši
saldēti, atkausēti ķirši
2 ĒK
2 ĒK ķiršu ievārījums
ķiršu ievārījums
 
kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
Biskvītam
6 gab.
6 gab. olas
olas
6 ĒK
6 ĒK milti
milti
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
Krēmam
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 gab.
2 gab. saldā krējuma biezinātāja paciņas
saldā krējuma biezinātāja paciņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Reiz veikalos bija nopērkama īpaši garda putukrējuma kūka ar ķiršiem, kas bija iemantojusi gardēžu mīlestību. Tagad kūkas "Kaprīze" līdzinieci vari viegli pagatavot mājās. Recepti izmēģinājusi un iesaka Grieta Mfondouma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

    Baltumus saputo ar šķipsnu sāls stingrās putās.

    Dzeltenumus puto ar cukuru, tad pievieno izsijātus miltus un pusi no saputotajiem baltumiem.

    Samaisi un pievieno atlikušos baltumos – tos nemaisot iecilā.

    Mīklu liec formā, kas izklāta ar cepampapīru. No mīklas būs divas biskvīta kārtas.

    Katru kārtu cep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tad atdzesē.

    Gatavo krēmu. Saldo krējumu saputo ar saldā krējuma biezinātāju un pūdercukuru, vaniļas cukuru.

    Kārto kūku kārtās. Pa virsu ievārījumam liec ķiršus.

    Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form