Makaronu un šķiņķa salāti
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g radziņu makaroni
radziņu makaroni
400 g
400 g šķiņķis
šķiņķis
4
4 tomāti
tomāti
 
lociņi
lociņi
2
2 paprikas
paprikas
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
7 ĒK
7 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
5 ĒK
5 ĒK etiķis
etiķis
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Sūtu jums izmēģināšanai un novērtēšanai salātu recepti, ko esmu vairākkārt pārbaudījusi dažādās variācijās un paziņu lokā ir bijusi liela piekrišana nestandarta aizdaram," raksta Iveta. Šī recepte piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Makaronus vāra ūdenī bez sāls un eļļas uz ļoti lēnas uguns aptuveni 7 minūtes. Nokāš, apslaka ar eļļu, samaisa un atdzesē.

    Sasmalcinātus lociņus, smalkos kubiņos sagrieztu papriku, etiķi, sāli un eļļu atsevišķā traukā sagatavo kā mērci salātiem. Ķiploku sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves un iemaisa mērces sastāvā. Mērci atsevišķi vēlams gatavot, lai sāktu ar nelielu daudzumu etiķa (ne vairāk kā 5 ēd.kar.) un nepārdozētu skābumu, jo arī tomāti dod savu skābuma līmeni!

    Vārošā ūdenī applaucē tomātus, lai var viegli nomizot. Sagriež kubiņos, pievieno atdzesētiem makaroniem. Ja vēlas, lai salāti sulīgi, no tomātiem var neatdalīt sēklotnes šķidro daļu vai var izmantot notecinātus tomātus savā sulā. Variācija var būt, ka pievieno salātu mērcei sablendētus uz pusi mazāk tomātus.

    Šķiņķi sasmalcina atbilstoši makaronu formai – stienīšos vai kubiņos.

    Makaronu un šķiņķa salāti
    Foto: Privātais arhīvs

    Visu sajauc salātu masā. Veic garšas uzlabošanu ar sev patīkamām garšvielām. Šajā gadījumā – ar šķipsniņu miezerī saberztiem koriandra graudiem.

    Gala rezultātā var dekorēt ar sev patīkamiem zaļumiem.

    Pēc pieredzes šādus salātus var gatavot pat 6–12 stundas pirms pasniegšanas un izturēt ledusskapī, jo pilnveidojas un "sadraudzējas" garšu buķete.

    Izmantojot, piemēram, veikalos pārdodamos olu nūdeļu variantus (bazilika, spinātu u.c.), var iegūt fantastiski skaistu skatu, kuru papildina augstvērtīga garšu buķete.

    Garša ir nestandarta (eļļas un skābuma vielas attiecību spēle), bet fantastiska!

    Labu apetīti!

    Iesūtīja: Iveta

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form