Tītara gaļas frikadeles ar rīsiem
Foto: Vida Press
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g malta tītara krūtiņa
malta tītara krūtiņa
1 TK
1 TK smalki sakapāts čili pipars
smalki sakapāts čili pipars
0,5 TK
0,5 TK svaigi malts ingvers
svaigi malts ingvers
1 ĒK
1 ĒK Taizemiešu zivju mērce
Taizemiešu zivju mērce
2
2 baltie sīpoli
baltie sīpoli
1 TK
1 TK kukurūzas milti
kukurūzas milti
2 ĒK
2 ĒK sakapātas svaiga koriandra lapas
sakapātas svaiga koriandra lapas
Buljonam:
 
svaiga ingvera šķēlītes
svaiga ingvera šķēlītes
 
čili šķēlītes
čili šķēlītes
 
ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1
1 citronzāles stiebrs
citronzāles stiebrs
 
pāris kaltētas sēnes
pāris kaltētas sēnes
 
koriandra kātiņi
koriandra kātiņi
Pasniegšanai:
 
vārīti suši rīsi
vārīti suši rīsi
60 g
60 g zaļās pupiņu pākstis
zaļās pupiņu pākstis
 
ingvera šķēlītes
ingvera šķēlītes
 
pāris koriandra lapas
pāris koriandra lapas
 
rīsu etiķis
rīsu etiķis
4 tase
4 tase čili mērce
čili mērce
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dārzeņu un maltās tītara gaļas bumbiņas būs jaunas vēsmas virtuvē, varbūt pat aizstājot ierasto un tik iemīļoto frikadeļu zupu. Pikantumu maltītei piešķirs čili un ingvers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas gaļas bumbiņām nepieciešamās sastāvdaļas sajauc kopā – malto tītara gaļu, smalki sakapātu čili piparu, svaigi maltu ingveru, taizemiešu mērci, smalki sakapātus sīpolus, kukurūzas miltus un koriandra lapas. Gaļas masu sadala 14 vienādās daļās un katru saveļ mazā bumbiņā, gluži kā frikadeles. Lai gaļas masa neliptu pie rokām, tās ieteicams iemērcēt aukstā ūdenī. Bumbiņas liek uz šķīvja un apsedz ar pārtikas plēvi, un ļauj pastāvēt.

    Buljona pagatavošanai visas tā sastāvdaļas ieliek vidēja lielā katlā ar 1,25 litriem auksta ūdens. Kad ūdens sāk burbuļot, buljonu vāra aptuveni desmit minūtes, pēc tam ņem nost no liesmas un atstāj līdz brīdim, kad tiks vārītas gaļas bumbiņas. Buljonu izkāš caur sietu traukā.

    Nokāsto buljonu vēlreiz uzsilda. Kad buljons atkal vārās, tajā liek iekšā gaļas bumbiņas, kuras vāra aptuveni trīs minūtes. Pēc tam ar karoti tās ņem ārā un liek uz šķīvja.

    Zaļās pupiņu pākstis vāra aptuveni piecas minūtes verdošā sālsūdenī. Kad gatavas, tās sagriež un sajauc kopā ar ingvera šķēlītēm un pāris koriandra lapām.

    Porciju šķīvjos liek vārītus rīsus, ko pārslaka nedaudz ar rīsu etiķi. Virs rīsiem kārto gaļas bumbiņas, ko pārslaka ar čili mērci. Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form