Foto: Vida Press
Dārzeņu un maltās tītara gaļas bumbiņas būs jaunas vēsmas virtuvē, varbūt pat aizstājot ierasto un tik iemīļoto frikadeļu zupu. Pikantumu maltītei piešķirs čili un ingvers.
60Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gmalta tītara krūtiņa1 TKsmalki sakapāts čili pipars0.5 TKsvaigi malts ingvers1 ĒKTaizemiešu zivju mērce2 baltie sīpoli1 TKkukurūzas milti2 ĒKsakapātas svaiga koriandra lapas BULJONAM: svaiga ingvera šķēlītes čili šķēlītes ķiploka daiviņa1 citronzāles stiebrs pāris kaltētas sēnes koriandra kātiņi PASNIEGŠANAI: vārīti suši rīsi60 gzaļās pupiņu pākstis ingvera šķēlītes pāris koriandra lapas rīsu etiķis4 tasečili mērce

Sagatavošana

1

Visas gaļas bumbiņām nepieciešamās sastāvdaļas sajauc kopā – malto tītara gaļu, smalki sakapātu čili piparu, svaigi maltu ingveru, taizemiešu mērci, smalki sakapātus sīpolus, kukurūzas miltus un koriandra lapas. Gaļas masu sadala 14 vienādās daļās un katru saveļ mazā bumbiņā, gluži kā frikadeles. Lai gaļas masa neliptu pie rokām, tās ieteicams iemērcēt aukstā ūdenī. Bumbiņas liek uz šķīvja un apsedz ar pārtikas plēvi, un ļauj pastāvēt.

2

Buljona pagatavošanai visas tā sastāvdaļas ieliek vidēja lielā katlā ar 1,25 litriem auksta ūdens. Kad ūdens sāk burbuļot, buljonu vāra aptuveni desmit minūtes, pēc tam ņem nost no liesmas un atstāj līdz brīdim, kad tiks vārītas gaļas bumbiņas. Buljonu izkāš caur sietu traukā.

3

Nokāsto buljonu vēlreiz uzsilda. Kad buljons atkal vārās, tajā liek iekšā gaļas bumbiņas, kuras vāra aptuveni trīs minūtes. Pēc tam ar karoti tās ņem ārā un liek uz šķīvja.

4

Zaļās pupiņu pākstis vāra aptuveni piecas minūtes verdošā sālsūdenī. Kad gatavas, tās sagriež un sajauc kopā ar ingvera šķēlītēm un pāris koriandra lapām.

5

Porciju šķīvjos liek vārītus rīsus, ko pārslaka nedaudz ar rīsu etiķi. Virs rīsiem kārto gaļas bumbiņas, ko pārslaka ar čili mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!