Maltās gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu
Foto: DELFI
3.0000 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Rudens un ziemas sezonā jo īpaši jāpiedomā pie tā, kā iemānīt uzturā vairāk dārzeņu. Maltās gaļas mērce ir īstens ''comfort food'', taču, papildinot to ar dārzeņiem, iegūsi arī pilnvērtīgāku maltīti.

Nomizo un smalkos gabaliņos sagriež sīpolus. Sakapā nomizotas ķiploka daivas. Nomizo un sarīvē burkānus. Sarīvē cukīni.

Sakarsē pannu ar eļļu. Uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno burkānus un apcep tos mīkstus.

Tad kārta pannas saturu papildināt ar malto gaļu. Apcep to brūnu, ik pa brīdim apmaisot un sadalot to mazākos gabalos.

Kad gaļa jau apcepusies pievieno sakapāto ķiploku, cukīni, garšvielas un dažas minūtes pacep.

Pielej saldo krējumu un ļauj zem vāka mērcei pasautēties. Kad krējums sabiezējis, mērce ir gatava.

Mērci pasniedz ar vārītiem griķiem, makaroniem, rīsiem, kartupeļiem vai ko citu pēc savām vēlmēm.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form