Foto: Shutterstock
Maltās gaļas mērce ar marinētiem gurķiem piedevai pie vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 sīpols300 gmaltā gaļa sāls pipari garšvielas skābēti vai marinēti gurķi milti piens ĒKskābs krējums

Sagatavošana

1

Uz pannas liek vienu, lielu, sagrieztu sīpolu, mazliet apcep, tad ņem 300 g maltās gaļas - vēlams jauktās, maisot apcep, pievieno garšvielas - sāli, piparus un pēc brīža pievieno ūdeni, tā lai sanāk pašķidra mērce, uzvāra, uzliek vāku un uz mazas uguntiņas sautē.

2

Pa to laiku sagriež pāris vidēja izmēra skābus vai marinētus gurķus, ber iekšā pannā. Pasautē vēl 3 minūtes.

3

Mērci iebiezina ar miltiem, kas iejaukti pienā, izmaisa, lēnām lej pannā, visu maisot, kad šķiet, ka konsistence ir pietiekama, tad griež uguni nost. Pēc brīža pievieno kādu ēdamkaroti skāba krējuma. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Iesūtīja: pece

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!