
Uzlieta virs siltiem griķīšiem, blakus kāds marinēts gurķītis – maltās gaļas mērce lieliski un gardi "savelk" kopā maltīti. Pamēģini tai pievienot saulē kaltētos tomātus mazliet citādai garšu variācijai.
Pannā izkausē sviestu. Sīpolus sagriež pusriņķīšos un met pannā, apkaisa ar sāli un pipariem, nedaudz apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.
Tikmēr sagriež gabaliņos saulē kaltētos tomātus un pievieno pannā sīpoliem. Pēc tam pievieno malto gaļu, uzber garšvielas un cep, līdz tā zeltaini apbrūnējusi.
Pannas saturam pievieno tomātu mērci, visu apmaisa un ļauj karsējot sasūkties gaļā.
Beigās pielej saldo krējumu, samaisa un karsē, līdz sāk burbuļot. Tad mērce gatava.
Gatavo mērci pasniedz ar vārītiem graudaugiem, kas labāk tīk, – griķiem, kvinoju, bulguru u.c. un kādu marinētu gurķīti vai dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!