Maltās gaļas mērce ar sīpoliem un saulē kaltētiem tomātiem
Foto: DELFI
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cūkgaļas vai jauktā maltā gaļa
cūkgaļas vai jauktā maltā gaļa
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
1 ĒK
1 ĒK maltās gaļas garšvielas
maltās gaļas garšvielas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
150 g
150 g tomātu mērce
tomātu mērce
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Uzlieta virs siltiem griķīšiem, blakus kāds marinēts gurķītis – maltās gaļas mērce lieliski un gardi "savelk" kopā maltīti. Pamēģini tai pievienot saulē kaltētos tomātus mazliet citādai garšu variācijai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā izkausē sviestu. Sīpolus sagriež pusriņķīšos un met pannā, apkaisa ar sāli un pipariem, nedaudz apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.

    Tikmēr sagriež gabaliņos saulē kaltētos tomātus un pievieno pannā sīpoliem. Pēc tam pievieno malto gaļu, uzber garšvielas un cep, līdz tā zeltaini apbrūnējusi.

    Pannas saturam pievieno tomātu mērci, visu apmaisa un ļauj karsējot sasūkties gaļā.

    Beigās pielej saldo krējumu, samaisa un karsē, līdz sāk burbuļot. Tad mērce gatava.

    Gatavo mērci pasniedz ar vārītiem graudaugiem, kas labāk tīk, – griķiem, kvinoju, bulguru u.c. un kādu marinētu gurķīti vai dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.