Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes
Foto: DELFI
4.0000 7
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
2
2 olas
olas
3
3 palieli kartupeļi
palieli kartupeļi
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, garšvielas
sāls, pipari, garšvielas
50 g
50 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
1
1 liels sīpols
liels sīpols
100 g
100 g mocarellas siers
mocarellas siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šī ēdiena burvība ir ne tikai izcilā garša, bet arī fakts, ka nav jāstāv pie plīts. 10 minūtes sagatavošanas darbu, pārējo padara cepeškrāsns! Sacepums ļoti labi garšo kopā ar gaisīgu kartupeļu biezputru un štovētiem kāpostiem, bet tikpat labi tas garšotu arī ar svaigajiem salātiem.

    Pie darba?!

    Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 225 grādiem.

    Sīpolu smalki sagriež un nedaudz apcep pannā. Galvenais nepārcensties - sīpoliem jābūt viegli caurspīdīgiem, ne apbrūnējušiem.

    Nomizo kartupeļus un uz smalkās rīves sarīvē.

    Saulē kaltētus tomātus, kas pirms tam izmērcēti, sagriež sīkos gabaliņos.

    Lielā bļodā samaisa kartupeļus, tomātus un sīpolu, pievieno gaļu un pāris olas. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, kā arī citas garšvielas, ja šķiet, ka nepieciešams. Šim sacepumam ideāli piestāvētu arī svaigie zaļumi - smalki kapāti pētersīļi, baziliks, nedaudz koriandra, tomēr šajā reizē es tos neliku.

    Masu samīca, lai viss kārtīgi sajauktos. Ņem ne pārāk augstu cepamtrauku un liek tajā sagatavoto masu. Visu izlīdzina un ievieto sakarsētajā cepeškrāsnī.

    Cep aptuveni 25 minūtes, tad izņem trauku no krāsns, pāri kārto šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru. Noregulē karstumu uz 250 grādiem un liek cepties vēl 10 minūtes. Es mēdzu pēdējās minūtes cepeškrāsni pārslēgt grila režīmā - lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu, bet bez tā var iztikt.

    Un viss! Ceļ maltīti galdā un gardu muti apēd. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form