Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes
Foto: DELFI
5.0000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Šī ēdiena burvība ir ne tikai izcilā garša, bet arī fakts, ka nav jāstāv pie plīts. 10 minūtes sagatavošanas darbu, pārējo padara cepeškrāsns! Sacepums ļoti labi garšo kopā ar gaisīgu kartupeļu biezputru un štovētiem kāpostiem, bet tikpat labi tas garšotu arī ar svaigajiem salātiem.

Pie darba?!

Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 225 grādiem.

Sīpolu smalki sagriež un nedaudz apcep pannā. Galvenais nepārcensties - sīpoliem jābūt viegli caurspīdīgiem, ne apbrūnējušiem.

Nomizo kartupeļus un uz smalkās rīves sarīvē.

Saulē kaltētus tomātus, kas pirms tam izmērcēti, sagriež sīkos gabaliņos.

Lielā bļodā samaisa kartupeļus, tomātus un sīpolu, pievieno gaļu un pāris olas. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, kā arī citas garšvielas, ja šķiet, ka nepieciešams. Šim sacepumam ideāli piestāvētu arī svaigie zaļumi - smalki kapāti pētersīļi, baziliks, nedaudz koriandra, tomēr šajā reizē es tos neliku.

Masu samīca, lai viss kārtīgi sajauktos. Ņem ne pārāk augstu cepamtrauku un liek tajā sagatavoto masu. Visu izlīdzina un ievieto sakarsētajā cepeškrāsnī.

Cep aptuveni 25 minūtes, tad izņem trauku no krāsns, pāri kārto šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru. Noregulē karstumu uz 250 grādiem un liek cepties vēl 10 minūtes. Es mēdzu pēdējās minūtes cepeškrāsni pārslēgt grila režīmā - lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu, bet bez tā var iztikt.

Un viss! Ceļ maltīti galdā un gardu muti apēd. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form