Maltās gaļas un griķu bumbiņas sīpolu mērcē
Foto: "Virtuve diviem"
3.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Šis ir tiešām labs variants sātīgām pusdienām, kas noteikti ies pie dūšas tiem, kam garšo griķi. Atliek tikai sagatavot tradicionālo kotlešu masu, pievienot tai vārītus griķus un sieru, savelt bumbiņas un šaut karstā cepeškrāsnī," tā pārbaudītu recepti iesaka kulinārija bloga "Virtuve diviem" autori.

Malto gaļu samaisa ar sīki sagrieztiem sīpoliem un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pievieno olu, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc paša izvēles un kārtīgi samīca.

Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pievieno gaļas masai. Iemīca masā vārītos griķus.

Ar ūdenī samitrinātām rokām veido apaļas bumbiņas.

Mērcei paredzētos sīpolus sagriež šķēlēs, liek veidnes apakšā. Virsū izkārto gaļas un griķu bumbiņas.

Maltās gaļas un griķu bumbiņas sīpolu mērcē
Foto: "Virtuve diviem"

Liek bumbiņas iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.

Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzlej saldo krējumu vai skābo krējumu, kas atšķaidīts ar nelielu daudzumu ūdens.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form