Foto: Shutterstock

Pārāk aizņemts darba vakars, bet tomēr vēlies gardas vakariņas, kas ir pagatavojamas ātri? Mēs tev palīdzēsim! No ieiešanas virtuvē līdz iziešanai no virtuves ar siltu šī krēmveida pesto makaronu bļodu – paies vien 15 minūtes. Šīs ātri un viegli pagatavojamās makaronu vakariņas ir arīdzan pilnībā bērnu apstiprinātas! Pasta ar pesto – mmmm, cik gardi!

15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gmakaroni pesto olīveļļa citrona sula rukola sarkanās piparu pārslas jūras sāls melnie pipari parmezāna siers

Sagatavošana

1

Lielā katlā lej ūdeni un uzvāra. Pievieno sāli un pagatavo makaronus saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Var izmantot visus iespējamos makarona veidus, arī bezglutēna makaronus.

2

Kad makaroni gatavi, tos nokāš, pietaupot vienu glāzi karstā sālsūdens, kurā tie vārījās. Nokāstos makaronus aplej ar nelielu daudzumu olīveļļas.

3

Lielu pannu liek uz nelielas uguns, pannā liek pesto, 50 ml karstā ūdens, kurā vārījās makaroni, un visu kārtīgi samaisa.

4

Pievieno pannas saturam makaronus, pēc vajadzības pievieno vēl makaronu ūdens, lai izveidotu tādu kā mērcīti. Nepieciešamais ūdens daudzums būs atkarīgs no pesto biezuma.

5

Pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Tad pievieno rukolu un visu samaisa.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa čili piparu pārslas, riekstus (ja vēlas) un Parmezāna sieru. Voilā, recepte galā!

Olbaltumvielu pievienošana: lai iegūtu papildu proteīnus, pievieno šiem makaroniem savu iecienīto gaļu vai jūras veltes. Krēmveida pesto mērce lieliski sader ar vistas gaļu un garnelēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!