Siera kūka bez cepšanas
Foto: Aikāgaršo!
3.8571 7
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
120 g
120 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
120 g
120 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
200 g
200 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
Krēmam:
2
2 olas
olas
130 g
130 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1
1 apelsīns
apelsīns
8 g
8 g želatīns
želatīns
400 g
400 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
Dekorēšanai:
 
svaigas vai saldētas ogas
svaigas vai saldētas ogas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo siera kūku ar žāvētu augļu pamatni. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaļ riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veidojot pamatni. Sastāvdaļas norādītas kūkas formai, kuras diametrs ir 19 cm.

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.

    Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.

    Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.

    Krēma masu lej formā un liek ledusskapī uz pusotru 1,5 stundu, lai sastingst.

    Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.

    Aikāgaršo padoms! Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini, sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form