Mandeļu groziņš ar siera pildījumu
Foto: Irita Antoņeviča
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
200 g
200 g mandeles
mandeles
1
1 ola
ola
50 g
50 g sviests
sviests
1 TK
1 TK medus
medus
Pildījumam:
2
2 vidēji lieli banāni
vidēji lieli banāni
2
2 lieli avokado
lieli avokado
200 g
200 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
1
1 laima sula
laima sula
1 sauja
1 sauja svaigu piparmētru lapiņas
svaigu piparmētru lapiņas
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
Dekorēšanai:
 
piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
 
svaigas ogas
svaigas ogas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Dažādi gardumi bez glutēna kļūst arvien pieprasītāki, jo izrādās, ka ļoti daudziem no mums ķermenis īsti nemīl kviešu miltus, bet dzīve bez svētku kūkas dzimšanas dienā vai pēcpusdienas cepumiņa pie kafijas šķiet neiedomājama. Izmēģini elementāru recepti, kurā nav izmantoti ne kviešu milti, ne baltais, rafinētais cukurs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mandeles samaļ kafijas dzirnaviņās, sajauc ar istabas temperatūras sviestu, pievieno olu un medu – mīca, līdz iegūta stingra, labi veidojama masa.

    Ar rokām izklāj veidnē aptuveni 5 mm biezumā. Pamatnīti sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi.

    Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā aptuveni 20 minūtes – līdz garoziņa zeltaini brūna.

    Kamēr mīkla cepas, visas pildījuma sastāvdaļas samet blenderī un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa. Medu, laima sulu un piparmētras var pievienot, vadoties pēc savas gaumes.

    Iegūto masu pilda iepriekš atdzesētā mandeļu groziņā, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

    Pirms pasniegšanas uz neilgu brīdi ievieto saldētavā – lai pildījums kļūtu mazliet stingrāks, un pēc kūkas sagriešanas nenotecētu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form