Mandeļu miltu kūka ar olīveļļu
Foto: Shutterstock
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gaisīga un garda kūka, kurā nav ne kripatiņas parasto miltu. No mandeļu miltiem un olām gatavotais biskvīts būs maigs, un to varēs baudīt arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

Lielā bļodā sakuļ olas. Pēc tam kārtīgi sakultajās olās iemaisa pūdercukuru un kuļ vēl 5 minūtes, līdz masa krietni pieaugusi apjomos, ir bieza, putojoša un miksera slotiņai pielīp skaists radziņš.

Olu un pūdercukura masā pakāpeniski iemaisa olīveļļu. Pēc tam iecilā mandeļu miltus un cepamo pulveri. Mīklu viegli apmaisa un pārlej ietaukotā kūkas formā.

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz kūkas biskvīts ir stingrs un atlec no kūkas formas malām.

Gatavo kūku atdzesē un pasniedz ar augļiem. Var dekorēt ar pūdercukuru.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form