Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mazās, gardās mandeļu kūciņas, mīkstas, smaržīgas un saldas, mitrinātas ar apelsīnu sīrupu. Tās var pasniegt ar putukrējumu vai saldējumu. No dotā produktu daudzuma var izcept 12 kūciņas.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

125 gsviests (istabas temperatūrā)125 gcukurs2 lielas olas100 gmilti0.5 TKkanēlis2 TKcepamais pulveris100 gmandeļu milti70 mlpiens70 mlapelsīnu sula1 apelsīna rīvēta miziņa APELSĪNU SĪRUPAM:100 gcukurs200 mlapelsīnu sula1 apelsīna rīvēta miziņa

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Ietauko mazās kēksiņu formiņas. Ar mikseri saputo sviestu gludā masā, pievieno cukuru un turpina kult, līdz veidojas gaisīgs krēms. Iekuļ olas, katru reizi iekuļot pa vienai olai.

2

Bļodā samaisa kopā miltus, mandeļu miltus, kanēli un cepamo pulveri. Krūkā samaisa pienu ar apelsīnu sulu un miziņu.

3

Pusi miltu maisījuma un pusi šķidruma sajauc ar olām. Pēc tam iejauc atlikušos miltus un šķidrumu. Pilda mīklu kēksiņu formiņās, liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini un iesprausts kociņš laukā iznāk sauss.

4

Kamēr kēksiņi krāsnī, izvāra apelsīnu sīrupu. Nelielā katliņā lej apelsīnu sulu, pievieno cukuru un miziņu, izmaisa un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Turpina sīrupu vārīt apmēram 5 minūtes. Kad kēksiņi atdzisuši un tos var izņemt no formiņām, tos saliek uz šķīvja un salaista ar sīrupu.

5

Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!