Foto: Shutterstock
Mandeļu - ķiršu kēksiņi - grezni un gardi.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
140 gaugstākā labuma milti120 grupjā maluma milti2.5 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda0.25 TKsvaigi rīvēts muskatrieksts60 gsasmalcinātas mandeles1 glāzesvaigi vai konservēti ķirši bez kauliņiem1 ola150 gcukurs100 geļļa vai sviests275 gpaniņas0.25 TKrūktais mandeļu ekstrakts PILDĪJUMAM:60 gsasmalcinātas mandeles12 ķirši (bez kauliņiem)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.

2

Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, mandelēm, muskatriekstu.

3

Ķiršus likt sietā, notecināt un smalki sagriezt(350 g bez šķidruma).

4

Citā traukā nedaudz sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas, mandeļu ekstraktu, sagrieztus ķiršus un samaisa. Pa porcijām pievieno miltu masu un sajauc abas masas kopā.

5

Ar mīklu piepilda formiņas, pārkaisa ar mandelēm. Uz katra kēksiņa liek pāris ķiršus. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes.

6

Gatavos kēksiņus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un pasniedz siltus.

Piezīmes: ja jums patīk rupjā maluma mīkla, tad augstākā labuma miltu vietā var ņemt 260 g rupjā maluma miltu un par 50 ml vairāk paniņu. Bet savukārt, ja izmantojat tikai augstākā labuma miltus, tad paniņas vajadzēs vēl 25 ml.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!