Buberts
Foto: iStock
3.9250 40
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l piens
piens
150 g
150 g manna
manna
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
4
4 olas
olas
  • Buberti un uzpūteņi
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumam pievieno 5 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.

    Olas baltumu saputo stingrās putās.

    Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.

    Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).

    Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē. Uzmanies, nepiededzini kārumu!

    Bubertu atdzesē un pasniedz ar svaigu ogu mērci vai dzērveņu ķīseli.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form