Buberts
Foto: iStock
3.9355 31
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?

Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumam pievieno 5 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.

Olas baltumu saputo stingrās putās.

Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.

Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).

Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē. Uzmanies, nepiededzini kārumu!

Bubertu atdzesē un pasniedz ar svaigu ogu mērci vai dzērveņu ķīseli.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form