Foto: Shutterstock
Greznam desertam - marcipāna parfē ar ogu mērci.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gmarcipāna masa250 gsaldais krējums1 gab.mazā paciņa vaniļas cukura15 gcukurs2 gab.olu baltumi ogas cukurs ogu liķieris svaigas ogas vai augļu gabaliņi

Sagatavošana

1

Marcipānu un saldo krējumu ūdens peldē karsē, kamēr marcipāns izkūst. Ļauj padzist, tad ieliek ledusskapī, lai atdziest.

2

Masu puto ar mikseri, kamēr tā kļūst gaisīga un krēmīga, bet vēl ne ļoti stingra.

3

Olbaltumus saputo ļoti stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un vaniļas cukuru.

4

Uzputotajā marcipāna masā uzmanīgi iecilā saputotos olbaltumus.

5

Masu pilda porciju trauciņos un liek ledusskapī uz vismaz divām stundām.
Mērcei: atsaldē ogas, sablenderē kopā ar cukuru un liķieri (ja saldais priekš bērniem, tad liķieri neizmanto).

6

Pirms pasniegšanas parfē izliek uz šķīvjiem, pārlej ar mērci un dekorē ar svaigiem augļiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!