Foto: Shutterstock
Marcipāna pīne - gardums pie tējas vai kafijas.
140Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gmilti30 graugs250 mlsilts piens80 gsviests50 gcukurs1 šķipsnasāls0.5 gab.citrona rīvēta miziņa200 gmarcipāna masa2 gab.olu baltumi2 ĒKcukurs150 gmaltas mandeles20 mlrums

Sagatavošana

1

Mīkla: raugu iemaisa, līdz izkūst, siltā pienā. Iemaisa pusi no cukura daudzuma un 200 g miltu. Ieraugu uz 15 minūtēm atstāt uzrūgt siltā vietiņā.

2

Sviestu izkausē. Sviestā iemaisa cukuru, sāli, citrona miziņu un atlikušos miltus. Pievieno ieraugu un samīca mīklu. Pārklāj tīru dvielīti un atstāj uzrūgt ~ 15-30 minūtes.

3

Pildījums: marcipāna masu samaisa ar olbaltumiem, cukuru, rumu un maltām mandelēm.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to izņem un izrullē – 50x40 cm. Izrullēto mīklu pārziež ar pildījumu un garo malu sarullē ruletē. Ruleti sagriež gareniski uz pusēm un savij. Liek uz ietaukotas cepamās veidnes un atstāj uzrūgt ~ 15 minūtes.

5

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 200*C ~ 35 minūtes.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!