Marinētas gailenes ar dillēm un ķiplokiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
gailenes
gailenes
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
MARINĀDEI
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
100 ml
100 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
2-3
2-3 krustnagliņas
krustnagliņas
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2
2 lauru lapas
lauru lapas
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Kad gaileņu tik daudz, ka visas mērcē nenoēst, laiks ķerties pie sēņu marinēšanas! Recepti iesaka mūsu lasītāja Indra Rode.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gailenes notīra, noskalo, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno kādu karoti sāls un vāra, līdz gailenes sāk grimt.

    Ūdeni nokāš, sēnes saliek burciņās pamīšus ar dillēm vai diļļu ziediem un dažām ķiploku daiviņām.

    Marinētas gailenes ar dillēm un ķiplokiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Gatavo marinādi. Visas sastāvdaļas liek katlā un karsē, ik pa laikam apmaisot. Kad marināde sāk vārīties, to pārlej gailenēm un burciņas nekavējoties aizvāko.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form